Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нидал Алгафари: Някой от по-мъдрите в ПП-ДБ да ги усмири малко, да им каже "Посмали, манго". Дано да отстъпят от манията си за величие
©
България си отива към нещо, което е съвсем логично за една демокрация, това са избори. И не виждам нищо лошо в това. Да, хората се поизмориха от избори, както твърдят някои политици, но според мен по-скоро политиците се измориха от това, че трябва наново да излизат, да подготвят хората, да ходят от къща на къща, да играят нещо, което е различно от това, което са замислили за лятото, но не виждам нищо лошо. Това каза за предаването "България, Европа и светът на фокус" по Радио "Фокус" политическият ПР Нидал Алгафари.

"А как ще се измъкнем от този водовъртеж? Към този момент не виждам как може да се случи, докато не се разберат 10 души в държавата, че е по-добре да има държава, колкото да има партии", каза още той.

"Разковничето е в това, че на нас ни липсват политици, които са с родословие политици. Хора, които са родени, които са живели, които са възпитани в семейство от хора, които са с политически дух. Не е задължително да са политици били родителите или обществото, което е било около тях, но поне да имат някакво такова възпитание, което го имат другите държави. И в партии и фракции, които ги има на Запад, в края на краищата надделява, че интересът е по-важен за хората, отколкото интересът за политиците. И затова отдавна стигнат за себе си до едно заключение, че политиците и политиката са за да се разрешават проблеми, а не за да ги създават. У нас политици към този момент създават проблемите, не ги решават", допълни Алгафари.

"Не можем да изискваме от средностатистическия българин, който псува като каруцар за щяло и нещяло, например да искаме нашите народни представители да бъдат хора от аристократичен произход и да го владеят в изящество български език. Какъвто ни е народът, такива ни и политиците, и за съжаление каквито ни политиците, те такива правят и народа", уточни той.

Бойко Борисов е направил "максималното добро" за ситуацията, в която беше поставен.

"И сега вече отиваме на втори, и на трети вариант, при който смятам, че ще е много по-трудно, много по-сложно да се състави кабинет, освен ако не се случи това, към което най-вероятно се върви - парламентарната група на Движението за права и свободи да се разцепи, да станат две парламентарни групи, и така, по тази логика ПП-ДБ да станат втора политическа сила, и тогава президентът да му се наложи, иска или не иска, да я връчи на ПП-ДБ. И тогава да се почват нови преговори, както бяха миналия път, като този път се надявам от ПП-ДБ да бъдат малко по-отстъпчиви от собствената си мания за величие, че те са най-великите и че светът започва и свършва с тях", коментира Нидал Алгафари.

"Те си повярваха и вчера на всички изказвания се личеше, че благодарение на тях народът в България е жив и здрав от 1300 години. Така че трябва някои от по-мъдрите хора в ПП-ДБ от време на време да им казват: "Посмали, манго“, за да се усмирят", каза още той.

Според политическия ПР акад. Николай Денков е обиден.

"Този човек си мечтаеше да бъде външен министър или министър-председател да си остане, хареса му този вариант, при който всички да му се молят, всички да му се въртят около кабинета, да искат от него какво ли не, и не му се случи. Не стана работата. Според мен затова той иска някак си личното си его, което му беше много тежко наранено, да го реабилитира по някакъв начин. Иначе, Кирил Петков също излезе с достатъчно "мъдри думи" – каза, че той е бил победил с преференции Бойко Борисов, сякаш с това нещо е направил кой знае какво. За съжаление той забравя, че Бойко Борисов го бие за не знам кой пореден път на парламентарни избори, но така де, човек трябва да се хване за някаква сламка, за да покаже колко е велик", обясни Нидал Алгафари.



Още по темата: общо новини по темата: 304
07.07.2024 »
07.07.2024 »
07.07.2024 »
06.07.2024 »
06.07.2024 »
06.07.2024 »
предишна страница [ 1/51 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
50-ото Народно събрание
Природни стихии
Лято 2024
Социално недоволство във Франция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: