Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Николай Денков: Образованието е един от най-големите ни приоритети
Автор: Екип Varna24.bg 21:02 / 23.12.2022Коментари (0)971
© БНТ
На днешната среща с парламентарните сили обсъждахме приоритети, националните цели и действията, които бихме могли да ги постигнем - това заяви в ефира на БНТ номинираният за премиер от "Продължаваме Промяната" акад. Николай Денков. По думите му, всеки би могъл да се включи в тази дискусия и би било добре да участват и другите партии, но това не се случи.

"Целта е да работим по тази програмна декларация. Другите партии ги нямаше днес и не обмислят варианти за обсъждане и подкрепа на правителство. Тези, които се включиха днес бяха изключително конструктивни, за разлика от първата среща, в която имаше негативна емоция. Днес БСП, ДБ, "Български възход" представиха предложенията си, които се допълваха доста добре, включително и с нашите предложения, които предварително бяха изпратили", каза Николай Денков.

Основните акценти в дискусията са били социалните предложения на БСП, фискалната дисциплина от страна на ДБ и предложенията като приоритети, представени от "Български възход". И всичко това би могло да се съчетае в един документ, който да остане като резултат от общите усилия, посочи той.

Беше ясно, че с "Възраждане" няма как да се води разговор, защото не може да подкрепим техните приоритети, свързани с ориентацията на България. С ГЕРБ не сме имали разговор, подчерта Денков. На днешната дискусия всички са се обединили около това, че образованието е един от най-големите приоритети.

По отношение на хартиената бюлетина Денков каза, че с промените в Изборния кодекс изчезна машинното гласуване и това, което се предлага, няма нищо общо с едно машинно гласуване.

"Аргументите, които бяха използвани за тези промени са напълно неадекватни. Примерите, които бяха дадени от различните партии се оказва, че са грешки на машините, а на хората, които е трябвало да обработят резултатите. Загуби се една голяма част от доверието и то съвсем несправедливо от доверието към избирателния процес и затова ние няма как да си затворим очите", обясни Николай Денков.

Каза, че ще търсят начин да се поправи Изборния кодекс, защото след тези промени той е в много лоша форма, отколкото преди това.

Денков допълни още, че първо ще се подготви и представи пред НС декларацията с приоритети и ако резултатът е положителен, тогава ще бъдат обявени конкретните имена за бъдещ кабинет. Той нито потвърди, нито отрече лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев да участват в едно бъдещо управление.



Още по темата: общо новини по темата: 868
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: