Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нова услуга на Здравната каса в интернет - пациентско досие
Автор: Екип Varna24.bg 08:54 / 04.04.2013Коментари (1)425
© Varna24.bg
Всеки пациент ще може да вижда кой и кога го е лекувал в интернет в реално време. Новата услуга ще се предоставя от здравната каса от 15 април. Това обяви директорът на фонда д-р Пламен Цеков. Според него това ще повиши контрола над медиците и ще подобри разпределението на финансовите средства.

Персоналната медицинска информация, която касата вече е качила в интернет, се нарича пациентско досие. В него фигурират всички данни за това кога и от кого е лекуван всеки човек, каква диагноза е имал, какви медикаменти е пил, дали е лежал в болница или е ходил на зъболекар. Амбицията на касата е поетапно да започне да актуализира информацията в реално време. В пациентското досие обаче няма да има данни за медицинските услуги, които човек е платил кеш или чрез доброволен здравен фонд. В него ще фигурират само дейностите, които е финансирала здравната каса.

Достъпът до пациентското досие ще става чрез персонален код от 10 символа. Издаването му е безплатно и става в офисите на регионалните здравни каси. Влизането в пациентското досие ще се прави от сайта www.nhif.bg с помощта на кода.

Освен това касата предвижда да ни праща sms или мейли с напомняне за правото ни на профилактичен преглед или смяна на джипито. Тази услуга ще ползват само хората, които искат. Известяването по мейла ще е безплатно, а цената на sms ще зависи от мобилните оператори. По този начин касата може да праща съобщения и за прегледи, които е отчетено, че сме направили. Целта е да се повиши контролът - ако прегледите са фиктивни, веднага ще могат да се засекат, смятат от фонда.

Също така от касата искат да дадат на пациентите възможност да избират джипи онлайн. Това ще става чрез формуляр, който ще се попълва и праща на желания лекар. Ако медикът иска, може да откаже приемането на новия пациент. За да въведат тази услуга обаче, от касата първо ще поискат съгласието и на лекарите.

Източник: в. Стандарт








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво , крайно време беше. Сега да направят и здравна карта и да отрежат мангалите , които пълнят болниците . Циганята по 10тайнета нацвъкали , лежат на нашия гръб.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: