Ново дружество дава гръб на общините

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:45 / 24.12.2008
544
Правителството създаде дружество, наречено Фонд Флаг, което да подпомага финансирането на общините при проектирането и изпълнението на проекти по кохезионния и структурните фондове на европейския съюз.
В Министерския съвет беше подписано споразумение за финансиране с Европейската банка за възстановяване и развитие. Става дума за 35 милиона евро, които се отпускат за 15 години с тригодишен гратисен период на погасяване. Споразумения са сключени и с търговски банки. Така фонд ФЛАГ ще започне да приема заявления от общините за кредитиране от началото на 2009-та година. С парите от ФЛАГ ще се подготвят проекти и проектно-проучвателни работи и екологични оценки.

Ще се изработват устройствени планове и отчуждителни процедури. Със средства от дружеството ще се подпомагат оперативните програми "Регионално развитие" и "Административен капацитет", оперативните програми "Развитие на човешките ресурси" и "Околна среда" и Националният план за развитие на земеделието и селските региони.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Социологът Юрий Асланов: Ваня Григорова няма да бъде единствената...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
Тошко Йорданов повежда листите на "Има такъв народ" във Варна
Европейката комисия отпуска спешно близо 11 млн. евро за българск...
Изследване на " Галъп": Говори се, че българинът е русофил на фон...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).