Облекчена процедура за концесии на морските плажове предвижда законопроект

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:11 / 05.05.2011
487
Ще има облекчена процедура за предоставяне на концесии на морските плажове. Това каза Милен Топалов - директор на Дирекция "Концесии" в Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ), на обсъждане на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

"Предвижда се облекчената процедура да е конкурс, който ще се състои от три етапа - изготвяне на обосновка на концесията, провеждане на процедурата, която включва приемане на решение на Министерски съвет за откриване на процедурата, самото провеждане на конкурса и определяне на концесионер. Последният етап ще бъде сключването на концесионен договор", обясни Топалов.

В двумесечен срок от влизането в сила на решението за откриването на процедурата се провежда и самият конкурс. По думите на Топалов предложението е да отпаднат конкретни текстове за осигуряване на свободен и безплатен пешеходен достъп до морските плажове, както и други текстове от действащия закон.

Това е основният момент и в подготвения законопроект, според Топалов. По този начин, ще се въведе облекчена процедура по предоставяне на концесии на морски плажове.
"Целта е в пъти да се съкрати процедурата и тя да с доведе до няколко месеца с цел ускоряване и по-бързо предоставяне на концесии на морски плажове", обясни Топалов.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Голяма фирма сама изтегли опасен продукт от пазара у нас
Днес изпращаме последния летен ден, утре идва астрономическата ес...
След проверки затвориха повече от 30 ресторанта по морето
Как да не се опарим от имотната мафия?
Интензивен трафик в страната в първия от трите почивни дни
Кметът на Минерални бани и синът му остават в ареста


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).