Обучават стотици служители на спешните отделения в болниците по проект

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:17 / 07.05.2013
637
Министерството на здравеопазването отчита изпълнението на програмата за повишаване на професионалната квалификация в ЦСМП, финансирана по ОП "Развитие на човешките ресурси"

Нови 462 лекари и медицински специалисти от спешните отделения на 33 лечебни заведения в страната ще повишат професионалната си квалификация в рамките на проекта "ПУЛСС - Практически увод в лечението на спешните състояния". Той се реализира от Министерството на здравеопазването с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г.", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Как премина досегашното обучение на кадрите в спешната медицинска помощ и какви дейности предстоят да се изпълнят по проекта ще бъде обявено на специална пресконференция утре, 8 май 2013 г., от 10.00 часа в Националния Пресклуб на БТА. За участие в нея са поканени министърът на здравеопазването и заместник-министри, членове на екипа по проекта, директори на 33 лечебни заведения в страната, както и представители на Български лекарски съюз и други неправителствени организации в сферата на здравеопазването.

Това е второто събитие за публичност и информация по проекта "ПУЛСС - Практически увод в лечението на спешните състояния". Предвижда се до края на 2013 г. общо по проекта да бъдат обучени най-малко 6 500 служители на 28-те Центрове за спешна медицинска помощ, както и 462 лекари и медицински специалисти от спешните отделения на 33 лечебни заведения в страната.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Абсурдна ситуация: Заради протеза у нас искат да отнемат категори...
ДАНС: В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуник...
Скок на болните от COVID-19: За какви симптоми трябва да внимавам...
Катастрофа на АМ "Тракия"!
Теглят с жребий серийните номера на машините за гласуване на пред...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).