Обучават съкратените военнослужещи в адаптация към цивилния живот

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:36 / 05.06.2008
689
Мотивационно обучение на военни, на които им предстои освобождаване от кадрова военна служба, във връзка с реформата в Българската армия, се провежда днес в Българската стопанска камара. Участват повече от 30 души.

Целта на мотивационното обучение е да се намали стресът на курсистите, вследствие съкращението от армията, да се съкрати максимално срокът на персонална адаптация към условията на цивилен начин на живот, да се ускори процесът на избор на подходяща професия.

По време на курса се предлагат и практически умения за това как да се представят пред бъдещи работодатели, включително изготвяне на автобиография по европейски формат и мотивационно писмо.

"Българската стопанска камара работи като партньор на Министерството на отбраната по програмите за социална адаптация на военнослужещите от 2004г. и до момента през нашите мотивационни курсове са преминали над 2000 души. Впечатленията ни са, че голяма част от тези хора успяват ефективно да се реализират на пазара на труда, като не малко от тях стартират и собствен бизнес", заяви Галя Божанова - директор на Центъра за професионално обучение при БСК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Само за година: Застрахователите изплатиха над 1,37 млрд. лева пр...
Депутатите обсъждат мотивите за ветото на президента върху Закона...
Последен ден: Изтича срокът за подаване на кандидатските листи за...
Земеделският министър поиска забрана за вноса на украински яйца в...
ЦИК е дала разрешение кметът на Минерални бани да бъде задържан
Законът ни препоръча, назначихме си служебни домоуправители, но в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).