Очаква ни топло време и температури до 20 градуса

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
15:42 / 12.03.2011
1020
През следващото денонощие затоплянето ще продължи, атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за март, показва прогнозата на НИМХ на БАН.

Максималните температури ще са между 15 и 20 градуса, а в крайните северозападни райони и по Черноморието - между 8 и 14 градуса. В София максималната стойност се очаква да е около 18 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток и дневните температури ще са по-ниски от тези в останалата част на страната. Температурата на морската вода е 2-3 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала - по южното, и 2-3 бала - по северното крайбрежие.

И в планините затоплянето ще продължи. Дневните температури и там ще са положителни, само по най-високите върхове на Рила и Пирин - все още под нулата. Ще бъде слънчево. Ще духа слаб и умерен вятър от запад-югозапад. На 1200 метра максималната температура ще бъде около 11 градуса, а на 2000 метра - около 4 градуса.

В понеделник и вторник времето ще остане топло и предимно слънчево, с разкъсана висока облачност през втория ден, прогнозират от НИМХ. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, а максималните - между 15 и 20 градуса.


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Доц. Наталия Киселова влиза в листите на "БСП-Обединена левица" з...
"Бащата" на валутния борд: Няма никаква полза от еврото, защото л...
Заради неправилно изпреварване е станала тежката катастрофа край ...
Хиляди пенсионери са ощетени заради тавана на пенсиите
Голяма фирма сама изтегли опасен продукт от пазара у нас
Днес изпращаме последния летен ден, утре идва астрономическата ес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).