Очаква се активизиране на пазара на труда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:01 / 22.09.2011
484
Стабилизацията на пазара на труда ще продължи и през следващото тримесечие, показва обзорно изследване сред 752 работодатели. Темповете на наемане на работна ръка през следващото тримесечие ще останат близки до тези, отчетени от юли до септември.

През следващите три месеца се очаква активизация на пазара на труда. Проучване на "Менпауър България" показва, че работодателите имат намерение през последното тримесечие на годината да наемат повече работна ръка.

Самите работодатели развиват своя бизнес и нещата за тях започват да са все по-розови. Затова смятат, че в сравнение с миналото тримесечие могат да имат повече назначения в следващото тримесечие, казва Надя Василева, управляващ директор на "Менпауър България".

Най-голям е оптимизмът на мениджърите в София, които имат намерения да увеличат заетостта с до 19%. Следват ги работодателите в Пловдив, Русе, Бургас.

Бизнесите, които доста добре се развиват напоследък, са секторите на производство, финанси и бизнес услуги, търговия, което не е нещо, което ни изненадва, допълва Василева.

Строителството също е доста активно. Там се забелязв тенденция доста от строителните фирми да пренасочват към други функции - като подобряване на вече съществуващи сгради.

И все пак според проучването в следващите три месеца се очакват и съкращания. Това ще се случи най-вече в земеделието, минното дело и ресторантьорския сектор.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Над 26 хил. водачи получиха фишове за по-малко от седмица
Феноменът "тъмни прозорци" в България: Много жилища се водят праз...
Адвокати разкриха как чужденец може да купи фирма у нас
Вирусолог съветва при хрема, зачервено гърло и кашлица веднага да...
ПП-ДБ с упрек към служебната власт: Можем да загубим над 60 млн.е...
Икономист: Европа се деиндустриализира. Изнасят се ключови произв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).