Очакват ни температури до 35° днес, по морето до 26°

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:55 / 22.05.2013
494
Преди обяд ще е предимно слънчево, но от запад облачността ще се увеличава. Привечер на места в крайните западни райони, а през нощта и в Централна България ще превали. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. 

След обяд над източната половина от страната и на места северно от Стара планина ще се появи умерен до силен южен вятър и температурите ще се повишат още. Максималните в повечето места ще са между 30° и 35°. По-ниски, 23°-26°, ще останат по Черноморското крайбрежие. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за май.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще се появи умерен вятър от югоизток. Температурите след обяд ще достигнат 23°-26°. Температурата на морската вода е около 20. Слабо усилвайки се, към края на деня вълнението ще е 2-3 бала. 

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над западните райони, където привечер ще превали. През нощта превалявания ще има и в централните райони на страната. Вятърът по билата ще стане силен, от юг-югозапад. Ще бъде твърде топло. Максималната температура на 1200 м.н.в ще достигне 24°, на 2000м около 17°.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Абсурдна ситуация: Заради протеза у нас искат да отнемат категори...
ДАНС: В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуник...
Скок на болните от COVID-19: За какви симптоми трябва да внимавам...
Катастрофа на АМ "Тракия"!
Теглят с жребий серийните номера на машините за гласуване на пред...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).