Окончателно се сбогуваме с обикновените ел. крушки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (17)
12:59 / 01.09.2012
1370
Обикновените електрически крушки си отиват окончателно заради европейска директива. Магазините няма да зареждат повече от тях.

Когато у нас останат само енергосрестяващите крушки, страната ще пести по 625 гигават часа енергия годишно. Всяко отделно домакинство също ще спестява повече пари от сметките за ток, след като в дома му останат само крушките от ново поколение.

"Един среден двустаен апартамент ще спестява средно по 150 лева годишно от подмяната на всички лампи с енергоспестяващи", смята Цветомира Кулевска - Агенция за устойчиво енергийно развитие.

Производството на обикновени крушки у нас не е заплашено от фалит засега. Някои предприятия, в които се произвеждат крушки с нажежаема жичка, вече са намерили пазари в част от Балканските държави и в Арабския свят, така че започват да изнасят продукцията си в страни от тези региони.

В търговската мрежа обикновените крушки няма да изчезнат веднага, тъй като има известно количество на склад. Тъй като срокът на живот на нажежаемите крушки рядко надвишава 2-3 години експертите смятат, че те ще изчезнат от всички сфери на живот в ЕС около 2015 г.

Източник: bTV


Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
Бивш председател на НС: Бих направил коалиция и с дявола! Знаете ...
Посланикът на Израел в България: Иран трябва да бъде санкциониран...
Вие питате, ние отговаряме: Има механизъм – какво следва с издаде...
Тежка катастрофа на прохода Петрохан! Опашките са километрични
Внезапно навлизане в насрещното платно е причината за тежката кат...
Експерт по сигурността: Ще стигнем до точката, в която под някакв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).