Октай пред съда: Съжалявам, че пистолетът засече

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
12:29 / 22.01.2013
826
Не съжалявам за случилото се, а само, че пистолетът засече. Това заяви Октай Енимехмедов пред съда днес. Нападателят на Ахмед Доган проговори за първи път след неуспешния атентат пред магистратите. Те трябва да решат дали Октай ще остане на свобода или в ареста, докато трае делото срещу него.

Да, качих се на трибуната при Ахмед Доган и насочих пистолет към него, но не с цел да го убивам, а да го сплаша, каза Октай. Младежът заяви още, че уважава законите на България и държавността.

Може би възрастта, в която съм и идеалите, които имам, ме подтикнаха да извърша това деяние, за което не съжалявам, обясни още Октай. Той смята, че мярката "задържане под стража", която иска прокуратурата, е безсмислена.

Дори да съм извършвал престъпения в миналото съм поел отговорността си за тях и от години полагам усилия като всеки български гражданин да допринеса с нещо за тази държава, каза Октай. Преди години момчето е било задържано за хулиганство и грабеж.

Въпреки признанията на Октай, прокуратурата поиска постоянно задържане под стража. Мотивите на обвинението са, че младежът може да извърши ново престъпление, защото не е с адресна регистрация в София и има други проявления.

Аз няма къде да се укрия, но може някой друг да го направи с цел да ме затрие, отговори веднага Октай. Защитата пък заяви, че обвинението е безпочвено, защото патроните, които е използвал младежът, не са можели да убият човек, а пистолетът е бил газов. Освен това от защитата смятат, че трябва да се повдигне обвинение само за хулиганство, а не и за опит за убийство.

До час съдът ще реши мярката на Октай.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (9)

Още по темата (46):
21.04.2015 Потвърдиха ефективната присъда от 3 г. и 6 месеца на Октай Енимехмедов за нападението над Доган
20.02.2015 Октай Енимехмедов иска орден "Стара планина" за извършения подвиг
23.10.2014 Потвърдиха: 3,6 години затвор за Октай Енимехмедов
25.06.2014 Октай Енимехмедов ще се кандидатира за депутат като независим
13.03.2014 Октай Енимехмедов си отива у дома
26.02.2014 Осъдиха Октай Енимехмедов на 3,5 г.
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).