Ол инклузивът: останалото от днес - заготовка за ястията утре

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
10:52 / 31.07.2011
4761
Ол инклузивът в българските курорти почти достигна мистериозните висоти на алхимията. Родните готвачи спокойно могат да кандидатстват за патент върху стотина гозби, сътворени от нищото. Изобретателният български майстор в кухнята е способен да превърне неизяденото пиле на грил във вкусна яхния с картофи. "За вечеря например сервираме печено пиле на порции. Всичко, което остане и се върне в кухнята, се съхранява през нощта в хладилник, а след това го приготвяме за основно обедно ястие с ориз или картофи. Мръвките минават повторна термична обработка, годни са за консумация и не създават риск за здравето на туристите. Това се прави навсякъде, където се работи по системата "ол инклузив", обясняват без притеснение готвачите. И допълват, че на третия ден от яхнията излиза пилешка супа. "По този начин правим икономии, защото иначе сметките не излизат", доверява още от тайните в бранша готвач, пожелал анонимност. Тънкостите при изхранването на летовниците са многобройни. Прилагат се всевъзможни хватки с единствената цел от манджата да не се хвърли нищо. Останалите кюфтета на скара, сервирани за обед, пък се появяват на вечеря отново, но вече залети със сос по чирпански.

Най-много преработки търпят броколите. Те първо се сервират като салата. После стават панирани хапки, а на третия ден - крем супа.

Свинската пържолка с малко майсторлък пък бързо се превръща на вкусна каварма. В стремежа си да изпълнят повелята на собствениците за икономии, готвачите често изобретяват невиждани и нечувани в нито една географска ширина ястия. Макароните от закуската магически стават част от странна мусака, минала покрай гръцкия и българския вкус. Типично български патент е и пицата с постен ориз и малко варен боб, полята с кетчуп. Двете необичайни гарнитури, естествено, са останали неизядени от предишната вечеря. Най-съмнителни са казаните със супи. В мътната течност човек никога не е сигурен какво точно плува и от кога е останало. Туристи масово са недоволни и от алкохола, който на ол инклузив също е включен в пакета, и твърдят, че им сервират разредена бира и вино. Стъкмените гозби е невъзможно да се засекат от инспекторите от Агенцията по храните, защото са абсолютно годни за консумация. Проверяващите могат да санкционират единствено ако спипат в кухнята храни с неясен произход или с изтекъл срок на годност.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).