Още 150 млн. лв. за здраве догодина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:55 / 18.09.2012
1229
С около 150 млн. лв. ще бъде увеличен бюджетът на здравното министерство през следващата година. Това съобщи вчера здравният министър Десислава Атанасова преди откриването на новата учебна година в Медицинска академия в София.

С повече средства ще разполага и НЗОК. "Водили сме предварителни разговори на тази тема с директора на здравната каса и с финансовия министър Симеон Дянков. Нека да видим проекта на бюджета в Министерски съвет и тогава ще мога да коментирам по-точно данните", обясни Атанасова. Тя допълни още, че все още се правят разчетите за това кои услуги ще бъдат безплатни за пациентите от 2013 г.

Ректорът на Медицинската академия проф. Ваньо Митев пожела на здравния министър "да възкръсне на поста си след изборите", след като й подари 33 червени рози. "Това не е намек за възрастта ви, а за тежкия кръст, който сте понесли на крехките си плещи", уточни проф. Митев.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бивш председател на НС: Бих направил коалиция и с дявола! Знаете ...
Посланикът на Израел в България: Иран трябва да бъде санкциониран...
Вие питате, ние отговаряме: Има механизъм – какво следва с издаде...
Тежка катастрофа на прохода Петрохан! Опашките са километрични
Внезапно навлизане в насрещното платно е причината за тежката кат...
Експерт по сигурността: Ще стигнем до точката, в която под някакв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).