Още 40 стационарни камери ще ловят нарушители по пътищата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
10:24 / 11.01.2013
588
40 нови стационарни камери за контрол на скоростта по пътя трябва да има до края на годината. Това каза в интервю комисар Антон Антонов, началник отдел "Пътна полиция" при ГД "Национална полиция". Тази година трябва да започне изграждането на единния център за страната, който ще обработва снимките, каза още Антонов. Това ще бъде реализирано съвместно с Дирекция "Комуникационни и информационни системи" (КИС) към МВР, каза още Антон Антонов. 

"Тези камери, които са в автомобилите на служителите, могат да работят за издирвани превозни средства, за такива без "гражданска отговорност". Те могат да работят и за скорост. Стационарните, които се използват до момента, са само за скорост и се задействат само когато има нарушител. През останалото време не работят и не водят наблюдение", обясни Антонов. Какви ще бъдат новите 40 камери, това ще покаже обществената поръчка, каза още той. 

До края на януари трябва да бъдат доставени и 25 камери за автомобилите. Това означава, че тези в автомобилите ще станат 134, допълни Антонов. 

До момента в автомобилите на пътна полиция има 109 камери, което са приблизително 60% от всички автомобили, каза още той.


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).