Осман Октай: ДПС отдавна не е партия, а корпорация, филиал на групировките за реализация на власт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (15)
09:04 / 16.07.2013
5551
Моделът "Доган" е работещ толкова години, защото чрез бившия лидер и електоратът, който той държи, службите контролираха всеки, който бе номиниран за министър-председател, обяви в предаването "Под лупа" Осман Октай, бивш зам.-председател на ДПС. Според него алтернативата, която в момента се представя като реформаторски блок, не е работеща, тъй като зад завесата стоят стари играчи, чиято цел е да прескочат 4%-та бариера при едни бъдещи избори.

ДПС отдавна не е партия, а корпорация, филиал на групировките за реализация на власт, обяви в студиото на "Под лупа" бившият зам.-председател на партията Осман Октай. Според него олигархичният модел на управление на страната е започнал още през 2001 г., когато по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски бизнес кръгът "Възраждане" е бил официализиран, а групировките са вкарали свои хора по всички етажи на властта.

Според Осман Октай опитът за обединение на дясното, като алтернатива на сегашните управляващи, само по външни белези напомня събитията през 1996 г., когато бе създаден ОДС.

Младежката енергия роди един нов истински десен проект и колкото повече протестите продължават, толкова повече хора ще се присъединят, смята Октай. Единственото условие, според него, той да се случи е старите лица да напуснат политиката.


Виж коментарите (15)
Още новини от Национални новини:
Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват кмета на Общ...
Втора статуя в Големия канал на Хераклея Синтика!
Румен Радев наложи вето на промените в Гражданския процесуален ко...
Колко пари трябва да имаме спестени, ако искаме да си купим имот ...
Имитиращите продукти по щандовете в магазините намаляват, но се у...
Димитър Главчев: Има надграждане на елементи от процесите на подг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).