Оставят в ареста за постоянно нападателя на Дебора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:47 / 09.08.2023
1040
Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста Георги Георгиев, обвинен за нападението на 18-годишната Дебора от Стара Загора и отправените заплахи за убийство срещу нея. Решението е окончателно. Това съобщи днес БТА.

По време на заседанието Петко Кънев, адвокат на обвиняемия, заяви, че "липсват данни за извършено престъпление". Той допълни, че се упражнява безпрецедентен обществен и медиен натиск за задържане на клиента му. Според Кънев има недопустимо смесване на доказателства по водените едновременно две досъдебни производства. 

Прокурорът по делото поиска от съда да потвърди постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. Според него може да се направи повече от обосновано предположение, че обвиняемият е отправил заплахите. 

На 4 август районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова заяви пред медиите, че след активните разследвания по двете досъдебни производства, има категорични доказателства, че обвиняемият е извършител на престъпленията, за които са му предявени двете обвинения. 

Районният прокурор обясни, че на пострадалата е направен допълнителен разпит и той е послужил като едно от основанията за допълване на обвинението с разширяване на времевия му период и с отправените заплахи. Разпитът е направен при формата на щадящо изслушване на лицето, в кризисен център в Стара Загора, с участието на психолог.

От април до 25 юни шест пъти е имало "заканителни думи със заплашително, агресивно съдържание за саморазправа“ от страна на обвиняемия към пострадалото лице. Районният прокурор каза, че се изследват всички версии и се събират доказателства по всички въпроси, но на този етап "няма събрани доказателства, които да сочат, че е налице втори извършител".

Виж коментарите (0)

Още по темата (240):
29.08.2024 В Пловдив промениха решението за насилника на Дебора
05.08.2024 Прокуратурата в Стара Загора протестира пускането на Георги, обвиняем по делото "Дебора"
31.07.2024 Адвокатът на Дебора: Уплашена е от мярката за домашен арест на Георги
30.07.2024 Разпитват свидетели по делото "Дебора" днес
11.07.2024 Смело и с усмивка нарязаната Дебора показа белезите си на плажа
02.07.2024 Ново предизвикателство в живота на Дебора
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
Тази атракция по нашето Черноморие си струва да се види!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Чужденци направиха документален филм за АМ "Тракия", заглавието: ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).