От 15 септември в класните стаи влизат и електронните учебници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (20)
11:57 / 31.08.2011
3359
Тази година от 15 септември за първи път учителите ще могат да използват в клас първото поколение от електронни учебници - "Prosveta Libri Magici" ("Вълшебните книги"). Това съобщи Милена Константинова завеждащ редакцията "Електронно книгоиздаване" в издателство "Просвета".

Първата версия на електронните учебници включва 45 заглавия - от буквара за най-малките до езиковите учебници за осмокласниците. С електронните учебници в българското училище влиза модерното образование, посочват от издателство "Просвета".

Електронните учебници са електронен вариант на традиционните учебници, одобрени от министъра на образованието, младежта и науката.

Визуализацията и използването на мултимедия са доказан метод за по-лесното и по-успешното усвояване на знания. Затова съдържанието на традиционните хартиени учебници е допълнено със снимки, с кратки филми и звукозаписи, с интерактивни упражнения и с подходящи образователни материали в интернет.


Виж коментарите (20)
Още новини от Национални новини:
Земетресение бе регистрирано на 30 км от Благоевград
Николай Костов: Поставянето на вендинг машини за лекарства е поте...
Атанас Атанасов: Не знам за какво говори Борисов, провалът на рот...
Явор Колев: Кибервойната може да доведе до огромни щети и загубат...
Доц. Наталия Киселова влиза в листите на "БСП-Обединена левица" з...
Лекар: Молбата ми е да сте внимателни с тези безкрайни реклами


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).