От днес избираме фиксирани телефонни номера с кода на населеното място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:50 / 10.03.2011
1385
От днес влиза в сила изискването на Комисията за регулиране на съобщенията избирането на фиксираните телефонни номера в рамките на едно населено място да става с код за населеното място. Според регулатора така ще се уеднакви избирането на градските и на междуградските телефонни номера, което ще бъде в полза както за потребителите, така и за конкуренцията на пазара.

От днес потребителите във Варна например ще трябва да наберат 052 преди номера на търсения от тях абонат в същия град, а тези от Пловдив - 032.

Не се променя избирането на номерата за спешни повиквания - 150, 160, 166 и 112, на номерата за предоставяне на хармонизирани услуги със социална значимост от обхват 116 и на номерата за достъп до справочни услуги от обхват 118.

Промяната в набирането няма да повлияе върху таксуването на разговорите, категорични са от регулатора. Някои от телекомите вече възразиха срещу новото изискване на комисията. Отговорът на регулиращия орган е, че компаниите са имали повече от една година, за да въведат техническите изменения в мрежите и да информират абонатите си.

Източник: Ekip News


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Доц. Наталия Киселова влиза в листите на "БСП-Обединена левица" з...
"Бащата" на валутния борд: Няма никаква полза от еврото, защото л...
Заради неправилно изпреварване е станала тежката катастрофа край ...
Хиляди пенсионери са ощетени заради тавана на пенсиите
Голяма фирма сама изтегли опасен продукт от пазара у нас
Днес изпращаме последния летен ден, утре идва астрономическата ес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).