От днес лекари поемат обажданията на 112 при медицински проблем

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
12:39 / 20.05.2013
560
От 20 май хората, които се обаждат на спешен телефон 112 със здравен проблем, директно ще бъдат свързвани с медицинско лице. Досега обажданията се приемаха от служители в колцентровете на спешния телефон, а те препредаваха информацията на спешните отделения. Това увеличаваше времето за реакция и възпрепятстваше предаването на коректна информация.

С нововъведението се очаква, че тези проблеми ще бъдат разрешени, а това ще доведе и до по-бързо пристигане на екип на Спешна помощ до нуждаещите се.

Предаването на сигнал от телефон 112 към Спешна помощ отнема средно между две и три минути. Чрез въвеждането на конферентни връзки това време ще се съкрати. Експерти са категорични, че още при подаване на сигнала той трябва да се приема от медицински специалисти, които могат по-добре да преценят реалното състояние на пациента.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Абсурдна ситуация: Заради протеза у нас искат да отнемат категори...
ДАНС: В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуник...
Скок на болните от COVID-19: За какви симптоми трябва да внимавам...
Катастрофа на АМ "Тракия"!
Теглят с жребий серийните номера на машините за гласуване на пред...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).