От януари осигуряват безплатни адвокати за уволнени

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:21 / 27.11.2012
331
Безплатни адвокати за незаконно уволнени служители ще осигурят от КНСБ от януари. За целта синдикалистите са основали специален фонд, в който вече били събрани 200 000 лв. 

"С тези средства синдикатът ще може да подпомогне членовете си с около 1000 дела за 2013 г.", обясни лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Разходите ще се възстановяват, след като бъде спечелено съответното дело. С парите от фонда адвокатите ще получават минималните адвокатски такси.

От средата на следващата година ще заработи и инициативата на КНСБ за синдикално застраховане срещу безработица. Предвижда се застраховка "Живот" да покрива и риска за безработица, а закрилата ще е до 3 индивидуални работни заплати. Синдикатите предвиждат и създаване на национална Взаимоспомагателна каса в рамките на синдиката, позната от миналото като ВСК. 

Така членовете ще могат да правят редовни месечни вноски, срещу които след известно време да теглят кредити Заемът ще бъде до три пъти по-голям от натрупаната сума по партидата на работника. Ако той има примерно вкарани 3000 лв., ще получи правото да изтегли кредит от 9000 лв. Касата няма да прави депозити, което означава, че върху вноските на работниците няма да се трупат лихви.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...
Асен Василев: Славчев остава шеф на Комисията за противодействие ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).