Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отбелязваме Световния ден без тютюнев дим
Автор: Екип Varna24.bg 09:25 / 31.05.2010Коментари (2)465
© Varna24.bg
Световният ден без тютюнев дим отбелязваме днес. Инициативата е на Световната здравна организация, която подчертава рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюневи изделия и застъпничеството за ефективни политики за намаляване на потреблението.

Употребата на тютюневи изделия е втората причина за смърт в световен мащаб след хипертонията и убива 1 от 10 възрастни по целия свят.

Тютюнопушенето увеличава риска от много видове рак (включително рак на устата, фаринкса, хранопровода, ларинкса, пикочния мехур, панкреаса, бъбреците и шийката на матката), както и риска от остра миелоидна левкемия. Активното пушене може да бъде свързано с рак на гърдата преди менопаузата.

Жените, които пушат имат по-висок риск в сравнение с тези, които не пушат, да развият потенциално фатална хронична обструктивна белодробна болест, която включва хроничен бронхит и емфизема.

Жените пушачи е по-вероятно да страдат от безплодие и забавяне на зачеването. Жените, които пушат по време на бременността си са с увеличен риск от преждевременно раждане, раждане на мъртъв плод или смърт на новороденото. Тютюнопушенето може да доведе и до намаляване на кърмата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Отбелязваме световният ден без тютюнев дим, а великата партия ГЕРБ отбелязва поредния ден в който навсякъде в България е разрешено да се пуши! Честито на ПЕЧЕЛИВШИТЕ (ГЕРБ)!!!
+2
 
 
А кога ще има ден на толерантността? Лично на мен цигарите не ми пречат. Но ми пречи наглото и нетолерантно отношение от околните пушачи които са на всякъде (ресторанти, барове кафетерии, сладкарници и т.н.) към непушачите, които имат също нужда да посещават гореспоменатите места, но без да се налага да вдишват от цигарения дим докато са там. Дали ще им е приятно на пушачите докато се кефят на навика си , до тях група не споделящи ползата от тютюна да ги парфюмира с 3-4 ароматизатора (даму мисли който е алергичен или не харесва аромата на лимон, бор, океан или антитабак) ;) Като се Замисли човек, едно и също е ! На който не му харесва - да си намери друго място ! Лошото е че в 99% от случаите ще се стигне до саморазправа... манталитет, какво да се прави :(
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: