Отчетоха до 20% ръст на чуждите туристи само за първите 6 месеца на годината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
17:34 / 11.09.2012
438
Между 15 и 20% ръст на чуждестранните туристи само за първите 6 месеца на годината, отчете ресорният зам.-министър на икономиката Иво Маринов. Той прогнозира, че сезон 2012-а ще е най-силният от години насам, въпреки тежката икономическа криза в Европа.

Най-сериозен ръст се наблюдава при туристите от Русия.

През първото полугодие 138 000 руски граждани са посетили България с цел туризъм, което е с 18% повече в сравнение със същия период на миналата година.

"Имайки предвид, че юли, август и все още и септември са силните месеци, мисля, че нашите прогнози за един ръст от около 15- 20 % ще се осъществи", съобщи Иво Маринов, зам.-министър на икономиката с ресор "Туризъм".

Той посочи още, че страната ни отбелязва голям ръст и на туристи от други страни, като очакванията са тази година сезонът да се удължи до месец октомври.

"Аз мисля, че прогнозите които имахме в началото на годината ще се оправдаят естествено на различните пазари ръстовете са различни - най- добре вървят пазарите Русия , Беларус, Молдова , Сърбия , Македония, Турция тази година също добре върви. Що се отнася до Германия се движим на нивата от 2010 година, което е един успех от гледна точка на това, че миналата година имахме спад на немския пазар и смятат, че ще има един успешен летен сезон.", каза още Маринов.

Заместник-министърът поясни, че данните, представени до момента, обхващат периода до месец юли, а данните за август и септември ще станат ясни до края на октомври и се очаква те също да покажат ръст на посещенията по родните ни курорти в сравнение с миналата година.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Ще ни взимат жилището, ако дължим пари?
Съдът ще гледа делото срещу Васил Божков за организирана престъпн...
Изтича крайният срок за регистрация на партии и коалиции за избор...
Извънредна ситуация на АМ "Тракия", футболен съдия с решаваща нам...
Боян Дуранкев: На чичо домашните историчета! Джендъристорици с фа...
Много добра новина за икономиката на България и парите ни!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).