Откриха сирене, което съдържа над 75% вода

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:36
296
Сирене, което съдържа над 75% вода, са установили на пазара при съвместна проверка от Агенцията по храните и сдружението "За достъпна и качествена храна".

Коя е фирмата

Нормативната уредба обаче не позволява името на този производител, който мами потребителите, да бъде обявено публично, информира БНР.

В магазините има сирене за 6,90 лв. за килограм при положение, че поне 6 лв. струва млякото, което е нужно, за да се направи, сочи проверката:

"И 75,5% вода и 4,5% сол. Т.е. в това сирене имаме 80% вода и сол", каза Владислав Михайлов от Асоциацията на млекопреработвателите. Въпреки че това не е първо нарушение на предприятието, то продължава да работи.

"Специално това предприятие два пъти затворено след активното участие на асоциацията и нашето сдружение. И продължава да работи, което може би е по-притеснителният факт", коментира Андрей Велчев от "За достъпна и качествена храна".

Агенцията по храните - безпомощна

"Ние сме го затворили, той работи. Изпращаме документи в прокуратурата и след един месец прокуратурата ни връща отговор, че няма данни за престъпление", каза доктор Николов от агенцията. Затова и браншът продължава да настоява, че са нужни законови промени, които да позволят широка публичност на системните нарушители, пише "Телеграф".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нивото на ангажираност на хората над 60 години на трудовия пазар ...
КС определи като противоконституционно освобождаването на председ...
"Алианс за права и свободи" утвърди листите за изборите: Ахмед До...
ЦИК: В 9353 секции в страната ще се гласува с машини
Васил Божков каза ще участва ли в предстоящите парламентарни избо...
Ахмед Доган ще води листата на "Алианс за права и свободи" в Кърд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).