Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отлагат делото за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов
Автор: Екип Varna24.bg 13:17 / 07.03.2011Коментари (0)1250
©
В 14 .00 часа съдебният състав от Бургаски окръжен съд под председателството на съдия Захарин Захариев ще съобщи под каква форма ще бъде отложено делото за убиството на бизнесмена Стоян Стоянов. Делото се гледа от разширен петчленен съдебен състав. По време на заседанието всички адвокати от защитата на обвиняемите Галин Костов , Стоян Колев и Нено Стоянов представиха различни мотиви за отлагане на делото. Отлагане поискаха и адвокатите на другите двама обвиняеми, които липсваха в залата и се издирват - Стоян Петров, на чиито показания се базира обвинението и Станислав Михайлов, който е обявен за европейско издирване.

В зала защитата на Галин Костов адвокат Бранимир Балачев поиска отвод на съдебния състав, поради съмнения за предубеденост на съдиите от бургаския съдебен район . По думите му по време на до съдебното производсто са гледани общо 17 мерки за неотклонение на неговият подзащитен и той винаги е оставян в ареста. Адвокат Балачев поиска и отвод на прокуратурата, заради очевидни връзки с фирма "Гранити", чийто ръководител бе убития Стоянов. В съдебната зала стана ясно, че защитата на Костов е внесла в Върховния касационен съд искане за преместване и гледане на делото във Варненския съдебен район, тъй като съществува спор за това дали мястото на което е намерено тялото на убития Стоянов в землището на село Паницово /Дюлински проход/ е във Варненска или Бургаска област. Друг мотив да се иска преместване на делото е, че по- голямата част от свидетелите и участниците в делото са от Варненска област.

В зала обвиняемият Нено Атанасов съобщи, че е поискал отвод на досегашните си адвокати и е за е избрал адвокат от София ,който не може да присъства на делото. Най- вероятно липсата на защита на обвиняемия ще и е основния мотив за отлагане на делото. В зала станаха известни и други старанни обстоятелства по делото. Обявеният за общоевропейско издирване обвиняем Стоян Михайлов, е упълномощил двама варненски адвокати да го представляват с пълномощно от 11 февруари, тази година. Друг странен факт е, че другият обвиняем Стоян Петров, на чиито показания като анонимен свидетел се базира обвинението за убийството на Стоянов е с висяща присъда за две убийства, и докато е бил в следствения арест варненски прокурор самоволно променя мярката му за неотклонение в "домашен арест". Веднага след това той изчезва.

Бургаският бизнесмен Стоян Стоянов изчезна на 6-ти март 2008 г., след като паркира автомобила си пред жилището си в Бургас.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 6
11.04.2012 »
08.09.2011 »
07.03.2011 »
18.05.2010 »
07.01.2010 »
09.12.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: