Отлагат касовите апарати за стотици рибари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:31 / 18.10.2012
1354
Отлагат касовите апарати за стотици рибари. Това съобщи по време на посещението си в Бургас министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. На срещи с рибарските общности от региона е договорено да бъде въведен отлагателен режим за регистрация с една година като търговци на всички рибари, които изкарват прехраната си с малки лодки. Отлагателния режим, обаче няма да засегне рибарските флотилии, които извършват промишлен риболов и рибарите, които ловят калкан, уточни министър Найденов.

"До късно снощи и аз и кметът и директорът на ИАРА бяхме на среща с рибарската общност. Обсъдихме много важни за тях неща. Имаше много голямо напрежение във връзка с Европейския регламент за това всички които се занимават с риболов независимо дали имат една лодка или флотилия да бъдат регистрирани като търговци и съответно да бъде определена финансова тежест и бреме за тези, които са малки. В България така е структурирана рибарската общност, че малко са големите, които се занимават с промишлен улов и много са малките. Така ще ги освободим поне още за една година от тази тежест и те няма да бъдат длъжни да го направят от началото на 2013, каквото беше изискването. Така ще им разрешим да съвпадне този им ангажимент с началото на новия програмен период от 2014 година. Обсъдихме го, приеха го категорично. На подобна финансова регистрация ще подлежат само тези, които се занимават с промишлен улов и тези които черпят от квотата за калкана. Това е изключително важно за тях", каза Найденов.

Директорът на ИАРА Драгомир Господинов, уточни че от отлагателния режим с една година ще се възползват около 2 000 рибари в цялата страна.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения ...
10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от ос...
Елена Йончева стигна до Йемен – помоли българските моряци от кора...
Ще бъде ли освободен шефът на КПКОНПИ?
ВСС заседава: Приема първите кандидатури за нов главен прокурор
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).