Отлагат реставрацията на "Евксиноград“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:25 / 04.10.2011
579
Мащабният ремонт и реставрацията на двореца "Евксиноград", които се планират и подготвят от години и за които са осигурени 10 млн. лв безвъзмездна помощ от ЕС, се отлагат поне с шест месеца.

Корекцията в сроковете дойде от регионалното министерство само дни преди края на септември, когато трябваше да започне оценката на подадените проектни предложения. Според новото решение на МРРБ това ще стане на 30 май 2012 г. От съобщението за новия срок не става ясно каква точно е причината за отлагането на процедурата. На този въпрос не отговори и назначената през февруари шефка на резиденцията Меглена Роева. Тя заяви, че въпросът може да се коментира само от канцеларията на регионалното министерство или на правителството и не е от нейната компетенция.

Забавянето на процедурата може да повлече след себе си цялата идея за ремонта и реставрацията на "Евксиноград", предупреди бившият му управител Стефан Капитанов. Според него тази година е трябвало да бъде подготвителна за проекта, а през 2012-а комплексът да бъде затворен, за да се работи спокойно и нормално.

"Ако новото ръководство на "Евксиноград" не беше политизирано, можеше и да настоява за спазване на сроковете, но за съжаление това не е така. Чувам, че определени депутати постоянно били в резиденцията, поне да бяха помогнали с нещо", коментира той. Капитанов също така предупреди, че вероятно не всичките 5 млн. евро ще отидат по предназначение, тъй като вече имало сериозна опашка от кандидати за "консултират" проекта. "Евксиноград" не е подлаган на истинска реставрация около 30 години, а такава мащабна сума не е влагана в него от самото му строителство насам, припомни бившият шеф на резиденцията, сменен спешно от правителството на ГЕРБ.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Безлов: На един и същи адрес у нас са регистрирани около 200 фирм...
Борислав Гуцанов повежда листата на БСП в 3-МИР Варна
За това ценно българско богатство плащат по 15 хил. долара за кил...
Шефът на ДАНС: Името на България по никакъв начин не може да бъде...
Важно съобщение от наша банка
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).