Отстранен шеф: Трябваше да се спре движението по Хемус, за да я изчистим

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:41 / 09.01.2012
1232
Правилното решение в критичната ситуация през последните два дни беше тотално да се спре движението по автомагистрала "Хемус", за да може спокойно снегорините да почистят трасето. Така коментира снежния хаос в Северна България от почивните дни уволненият вчера изпълнителен директор на държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД Антон Антонов. Той разказа как е молил служители на КАТ да му помогнат с изтеглянето на закъсали тежкотоварни камиони, за да се избегне задръстването по аутобана.

"Първият път ги изтеглиха, катаджиите стояха през няколко коли. Викам "Айде, бе, момчета, ходете дръпнете ги настрани, да изтеглим леките коли, да пусна камионите напред", около 2 км до тунела. Защото то не спира да вали. Там, където техниката не върви, снегът се трупа. Имаше там един, ама той не знам какво свърши. Тръгнах, премистихме се 500 метра напред и пак спряхме, защото тези по-нагоре пак закъсаха", коментира Антонов.

Той каза, че е имало пет или шест камиона на предприятието в тапата, попаднали постепенно. "Те като карат, карат, и видят кола и спират, а отзад се натрупват коли", каза Антонов. Той допълни, че се молил на шофьори да пуснат камионите, за да бъде разчистен пътят напред.

Антонов твърди, че не е срещнал разбиране, а допълнително се е усложнила ситуацията, след като изтеглените ТИР-ове не са били спрени и това е попречило да се овладее положението. "След като ги извадих с моя камион, трябваше да ги озаптят, за да могат да минат останалите камиони", каза той. Антонов коментира, че камион трудно може да се движи по 30-сантиметров сняг и то отъпкан.


Виж коментарите (0)

Още по темата (289):
23.03.2012 Минахме през "екстремна" зима, била най-суровата от 60 години
19.03.2012 Спестяват 2 млн. лв. от зимното почистване
12.03.2012 "Жълт код" за Варненско заради силен вятър
08.03.2012 Пътят Варна - Добрич заприлича на автоморга
07.03.2012 Градските автобуси се движат по разписание въпреки снега
07.03.2012 Сняг във Варна! Натрупа 6-сантиметрова снежна покривка
Още новини от Национални новини:
Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват кмета на Общ...
Втора статуя в Големия канал на Хераклея Синтика!
Румен Радев наложи вето на промените в Гражданския процесуален ко...
Колко пари трябва да имаме спестени, ако искаме да си купим имот ...
Имитиращите продукти по щандовете в магазините намаляват, но се у...
Димитър Главчев: Има надграждане на елементи от процесите на подг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).