Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Парламентът остана без кворум: Депутатите спорят в последния си работен ден за енергетика
Автор: Самуил Иванов 18:31 / 26.09.2024Коментари (0)532
© Булфото
Парламентът остана без кворум. Депутатите на два пъти не могат да се съберат, за да продължат със своята работа, предаде репортер на "Фокус"

До ситуацията се стигна, след като мнозинството в залата реши да размести точките от дневния ред, така че да разгледа двете проекторешения, свързани с енергетиката, за които по-рано писахме

От "Възраждане", БСП и ИТН обаче се обявиха против разглеждането на решенията. 

"Всички виждат таблото, че ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ допускат по спешност гледане на две точки, чиито текстове не е имало време да се дебатират. Преди малко се каза, че е имало някаква среща, ние не знаем кой е присъствал - можем да се доверяваме или да не се доверяваме на думите на председателя на Енергийна комисия Делян Добрев. Смятам, че можем да преценим да не се доверяваме на това, което казва", заяви Искра Михайлова. 

"На председателския съвет знаехте, че сме против влизането на тези точки в дневния ред. Коментира се, че ще има срещи, на които ще се изговори какво искат работниците и тогава да се обсъди дали това да остане в дневния ред. Господин Делян Добрев за пореден път си позволява да вкарва законопроекти, които са против интересите на Република България. Разбивате енергетиката по възможно най-бруталния начин", заяви Борислав Гуцанов

В отговор на това председателят на Народното събрание Рая Назарян обясни, че на председателския съвет тази сутрин точките са били обсъждани. Тя каза, че те са били включени в програмата заради волята на мнозинството. 

Делян Добрев пък отговори, че "с тези проекти на решения се дават 500 млн. лева за мините, за рекултивацията на техните площи". Той каза още, че въпросната среща е била между ръководството на ГЕРБ и ДПС, от една страна, и председателите на КНСБ и "Подкрепа", от друга, на която е взето решение, че точките ще бъдат гледани в пленарна зала и подкрепени. 

"В противен случай няма да вземете 500 млн.. Министърът отделя средства от други порграми - няма да има проекти за водород, няма да има проекти за геотермална енергия и се намаляват проектите по редица други програми за ПВУ само и само да се осигурят 500 млн. за миньорите", заяви Добрев. 

Той предупреди, че ако проекторешенията не бъдат приети от парламента, има риск да бъде изпуснат срока за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост, който изтича на 30 септември. 

Павела Митова пък заяви от трибуната, че проекторешението за въглищните централи е внесен на 25 септември през нощта, но е адресиран до председателя на Народното събрание Росен Желязков и попита Рая Назарян: "Вие, като каква го разпределяте, когато той е до господин Росен Желязков?".

След като се стигна до разглеждането на проекторешенията Павела Митова поиска проверка на кворума и се оказа, че при първото преброяване има 112 депутати, което се оказа недостатъчно, за да продължи работата на заседанието. Рая Назарян обяви 15-минутна почивка, която обаче надхвърли час, след което бе направен нов опит за рестарт, но и след него при проверката имаше 118 депутати, които не бяха достатъчни. 

Обявена бе нова 30-минутна почивка, след което ще бъде направен последен опит за събиране на кворум, за да може парламентът да продължи своята работа.



Още по темата: общо новини по темата: 758
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
предишна страница [ 1/127 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
50-ото Народно събрание
Природни стихии
Отношенията София-Скопие
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: