Парламентът отложи разглеждането на Закона за доброволчеството

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
10:53 / 12.09.2024
910
Парламентът отхвърли точката за разглеждането на първо четене на законопроекта за насърчаване на доброволчеството. Той бе фиксиран като първа точка за днешния ден, но по предложение на "Продължаваме промяната-Демократична България", предаде репортер на "Фокус"

Причината за искането за отпадане бе, че от ПП-ДБ настояват за по-широк обществен дебат и привличането на максимално много заинтересовани страни за изработването на най-добрите законодателни текстове. 

Калина Константиова каза още, че в 50-ия парламент има "воля за насърчаване на доброволчеството". Тя призова всички партии, които имат готови законопроекти, да ги внесат в парламента, за да могат те да бъдат разисквани в ресорните комисии още следващата седмица.

Иван Иванов от БСП заяви, че законопроектът на БСП е внесен преди два месеца, а в 49-ия парламент е минал на първо четене. Според левицата действията днес на ПП-ДБ са опит за саботаж на законопроекта и доброволчеството. 

Георги Свиленски също изрази недоумение защо се иска отпадане на разглеждането на точката. Той припомни, че законопроектът два пъти е приеман на първо четене. 

Тошко Йорданов също подкрепи разглеждането на законопроекта. Той заподозря бившите участници в "сглобката" в сформиране на мнозинство, с което да отпадне законопроекта. 

Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС заяви, че от първата политическа сила имат готов законопроект и ще предложат трите законопроекта (бел. от ред. - на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и БСП) да се разглеждат съвместно, защото според него и в трите има някакви дефицити.

Виж коментарите (0)

Още по темата (745):
19.09.2024 Здравен експерт: Във вендинг машините за лекарства няма нищо лошо и ще бъде полезно на хората
18.09.2024 Фармацевтите срещу вендинг машините: Изключително опасно е
18.09.2024 ИТН: Категорично трябва да има вендинг машини за лекарства
18.09.2024 Александър Симидчиев: Автоматите, които отпускат лекарства по рецепта, задължително трябва да имат видеовръзка с фармацевт
17.09.2024 Александър Симидчиев за вендинг машините за лекарства: Не позволяват да се осъществява контрол
17.09.2024 Депутатите забавиха с 1 година новата такса смет: "Замърсителят плаща" се отлага засега
Още новини от Национални новини:
Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения ...
10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от ос...
Елена Йончева стигна до Йемен – помоли българските моряци от кора...
Ще бъде ли освободен шефът на КПКОНПИ?
ВСС заседава: Приема първите кандидатури за нов главен прокурор
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).