Парламентът ще избира състава на ДКЕВР

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:17 / 18.10.2013
394
Съставът и функциите на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще бъдат променени най-късно в началото на следващата година. Това съобщи председателят на енергийната комисия към парламента Рамадан Аталай. Новите членове вероятно ще се избират от Народното събрание, а не както е сега - с решение на премиера.

След промените ДКЕВР не само ще трябва да определя цените на тока, водата, газа и парното, но и да следи изкъсо дружествата.

"Ще е ясно кой точно носи отговорността за регулация на дадена дейност", обясни Аталай. Заради това ще бъде увеличен и съставът на комисията, която в момента е от 7 души. Все още е рано да се каже кои от членовете на ДКЕВР ще довършат мандатите си и кои ще бъдат сменени.

Според Закона за енергетиката членовете на ДКЕВР са с мандат от 5 години. За по-малко от година обаче се смениха петима председатели на регулатора. След скандал за злоупотреби в края на януари беше освободен Ангел Семерджиев. Заради честите промени на членовете, от комисията се принудиха да поискат 78 900 лева допълнително към бюджета си, за да могат да изплатят обезщетения на предсрочно освободените.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Над 26 хил. водачи получиха фишове за по-малко от седмица
Феноменът "тъмни прозорци" в България: Много жилища се водят праз...
Адвокати разкриха как чужденец може да купи фирма у нас
Вирусолог съветва при хрема, зачервено гърло и кашлица веднага да...
ПП-ДБ с упрек към служебната власт: Можем да загубим над 60 млн.е...
Икономист: Европа се деиндустриализира. Изнасят се ключови произв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).