Педиатри: Вирус в ухото масово разболява децата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:38 / 04.10.2011
784
Вирус в ухото масово разболява децата, алармираха педиатри. Болестта започва като леко неразположение, но после инфекцията обхваща гърлото и ушите. Времето вече е непостоянно, а и хлапетата играят с общи играчки, обясниха джипита. Най-много боледуват децата, които сега тръгват на градина и имунната им система няма защита. Групите в градините олекват с 2-3 деца на ден, разказаха от забавачките.

Експерти съветват малките деца да се ваксинират с противогрипна ваксина. Допълнителен риск е, че не са се срещали с грипните щамове, които вече трета година са причина за грипни епидемии. За да се ваксинира, детето трябва да е напълно здраво и да няма оплаквания през последните 10 дни.

Родителите да чистят нослетата на децата, за да не се стича секретът назад по евстахиевата тръба и заразата да обхване цялата носоглътка, съветва д-р Румяна Илиева от ДКЦ 12 в столичния квартал "Люлин". Колежката й д-р Саша Порязова, специалист по педиатрия от ДКЦ 5 в кв. "Мусагеница", пък допълни, че е редно родителите да дават на малчуганите си хомеопатични лекарства за засилване на имунната система. Много ефикасен бил прополисът с ехинацея. В аптеките има и детски хомеопатичен препарат, който обаче трябва да се пие в продължение на 3 месеца.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Безлов: На един и същи адрес у нас са регистрирани около 200 фирм...
Борислав Гуцанов повежда листата на БСП в 3-МИР Варна
За това ценно българско богатство плащат по 15 хил. долара за кил...
Шефът на ДАНС: Името на България по никакъв начин не може да бъде...
Важно съобщение от наша банка
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).