Петков: Няма смисъл да се прекрати дерогацията след 7 дни, това може да доведе до стрес на пазара

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
11:56 / 23.10.2023
921
Разбрахме се държавата да се фокусира върху данъците. Това, което е важно, е първо парите да се съберат във фонда за сигурност на българската енергетика. Това каза съпресдедателят на ПП Кирил Петков в парламента по повод заявката на ГЕРБ да внесе проект на решение за отнемане на дерогацията на "Лукойл", предаде репортер на "Фокус".

Интересен момент е, че самият Петков не потвърди за компенсацията от 0,73 стотинки за горивата, която бе обявена от съпредседателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и председателя на енергийната комисията в НС и депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев като изпълнение след събирането на задълженията на "Лукойл". Той уточни, че първо трябва да бъдат събрани данъците и едва тогава да се направи преценка какъв ще е размерът на компесаторната мярка.

От ПП не виждат смисъл да се направи прекратяване на дерогацията след 7 дни, защото това може да доведе до стрес на пазара. Петков припомни, че "Лукойл" имат стари загуби, които искат да използват. "Според нас, обаче, това не може да се случи - и ние призоваваме да не се опитват да не плащат данъците си, като използват стари данъци", категоричен бе Петков.

Виж коментарите (0)

Още по темата (221):
17.09.2024 Мартин Владимиров: ЕС си е запазил възможността за бизнес отношения с Русия, има огромни пробойни в санкционните режими
15.09.2024 Делян Добрев: Пак ли ще вкарате Денковците и Асенвасилевците във властта? P.S. България продължава да купува руски газ, но с посредници
31.07.2024 България влиза като страна по дело на "Лукойл" в съда на ЕС заради глоба от 68 милиона лева
30.07.2024 Пореден играч на хоризонта: Гръцки бизнесмен, близък до Тръмп и с връзки в САЩ - влиза в надпреварата за закупуването на "Лукойл Нефтохим Бургас"
25.07.2024 "Лукойл" може да предприеме голяма стъпка, свързана с рафинерията си в
Бургас
23.07.2024 ЕК с важна информация за решението на Украйна да спре доставките на
"Лукойл"
Още новини от Национални новини:
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст
Над 4000 души валидираха професионалните си умения
МВнР: България няма връзка с взривовете в Ливан и Сирия
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Социологът Димитър Ганев: Няма политическа партия, която да може ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).