Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Петър Джугански: Изтъквайте успехите си пред шефа
Автор: Харитина Агопян 14:39 / 23.10.2023Коментари (0)490
©
Добрият мениджър трябва да има познания в областта на психологията, за да управлява екипа си. Това каза Петър Джугански, експерт "Човешки ресурси“, в предаването "Денят на Фокус“ по Радио "Фокус“. "Дори тези познания да не са формални, той трябва да се учи от опита си в работата с хора, за да предотвратява конфликтни ситуации“, категоричен е Джугански.

Проблемът с шумовото замърсяване в офиса е огромен, смята той. "Във всеки отворен офис е имало проблеми с хора, които си говорят. Доброто възпитание излита през прозореца, когато сме в такъв тип отворено офисно пространство без прегради. Колегите започват да споделят личните си драми в работно време, разговарят по телефона, без да се съобразяват, че другите работят“, описа ситуацията експертът.

Ако със забележка нещата не се разрешат, се стига до ескалации. "Много трудно е за шефа да разрешава подобни казуси. Ръководителят трябва да се опита да говори и с двете страни – да се увери, че ситуацията не е създадена на личностна основа. Измислиците на колеги, които не ни харесват по някаква причина, не са рядко явление“, каза още Джугански.

За съжаление, в живота често колегите, които се презентират по-силно и ярко, но не са свършили особено много работа, биват забелязвани и берат плодовете на труда и на останалите, отбеляза той. "Много е важно, когато завършим тежък проект, той да се представи добре пред ръководителите ни.

В личния си опет започнах на всеки 3 месеца да изпращам пълен доклад за дейността ми на ръководителя ми. Отмена 3-4 часа, защото разписвам документа с цифри и конкретни постижения. След няколко

такива доклада в края на годината получих много сериозно увеличение на заплатата“, каза още Петър Джугански.

Добре е да обръщаме на ръководителите си внимание, че сме завършили успешно даден проект. Скромността може да ни изиграе много лоша шега, защото можем да останем незабелязани. "Има харизматични колеги, които не се трудят много силно, но притежават харизма и са лесно забележими. Те през цялото време рекламират успехите си“, подчерта специалистът в сферата на човешките ресурси.

Сближаването с колегите, с които споделяме лични неща на работното място, е деликатна тема. "Трябва да си поставим граници – докъде искаме да ги допуснем в живота си, и да не я прекрачваме. HR експертите съветват да не споделяте всичко с колегите си, защото те често не са приятели“, предупреди Джугански.

Шефовете, които твърдят, че "Фирмата е семейство“, преувеличават. "Ако вкъщи се скарате с майка си и баща си, няма да бъдете уволнени. Ако направите невероятен гаф на работа, има шанс да бъдете освободени. Когато обаче човек наистина обича работата си, няма как да не формираме общност с колегите“, каза експертът.

Когато човек е на 25-26 години и иска да расте по кариерната стълбица, може да стои в офиса и денонощно. Когато си на 37, жената те чака вкъщи с децата и имаш куп задължения извън работно време, не можеш да отделиш по 15 часа на ден, за да се доказваш в офиса, категоричен е Джугански. "Между такива колеги могат да възникнат конфликти, но важното е да намерим работно място, което да отговаря на нуждата ни да се издигаме в служебната йерархия. Ако имаме семейство, е нужно да балансираме и да намерим такъв тип работа, в която шефът да знае, че не сме му роби и не можем да стоим в офиса денонощно“, каза още HR специалистът Петър Джугански.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Избор на нов български патриарх
Лято 2024
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: