Петър Тодоров за позицията на президентството: Тя е правилна и истинска

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
18:21 / 24.08.2023
945
Главният секретар на МВР Петър Тодоров коментира позицията на Президентството във връзка с искането на правителството той да бъде освободен. От "Дондуков" 2 обясняват, че мотивите към предложението са "изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция".

"Съгласен съм с изразената от Президентството позиция, защото това е истината. За мен тя е правилна и истинска", заяви той специално за NOVA.

На въпрос как ще коментира обвиненията, с които се иска неговото освобождаване, той заяви: "На този етап не желая да коментирам мотивите, макар че по всеки един от тях имам какво да кажа. Истината е в докладите за дейността на МВР за 2022 г. и за първото полугодие на 2023 г. Те показват много ясно дали МВР се справя добре. Там, видно от изнесения доклад, престъпността за изтеклото полугодие е намаляла с 4,1%, а разкриваемостта се е увеличила с 5%. Защо е това разминаване – няма да коментирам. Официалният доклад на МВР може да се изиска и да се провери", уточни Тодоров.

Главният секретар на МВР обясни, че са сменени 14 директори на областни дирекции на полицията. С него, като професионален ръководител, това не било съгласувано. "Между тях има изключително добри като резултати дирекции. За кадровата политика отговаря министърът. За мен част от директорите, които бяха сменени, са с изключително добри резултати", посочи Петър Тодоров.

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
11.09.2023 Румен Радев: Петър Тодоров е човек с достойнство и чест, който не може да наблюдава как под него се съсипва системата
08.09.2023 Президентът освободи Петър Тодоров, Живко Коцев поема поста на главен секретар на МВР
02.09.2023 Петър Тодоров: Не желая да ставам част от тази брутална политическа чистка, която се провежда в МВР
01.09.2023 Вътрешният министър ще предложи Живко Коцев за главен секретар на МВР
30.08.2023 Спрягат Живко Коцев за нов главен секретар на МВР
30.08.2023 Главният секретар на МВР подава оставка
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
Тази атракция по нашето Черноморие си струва да се види!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Чужденци направиха документален филм за АМ "Тракия", заглавието: ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).