Плащаме минимална цена за нощувка в хотел?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:24
202
Хотелиерите в Банско предлагат да се въведе минимум на цената за нощувките за различните категории хотели. Мярката ще цели справяне със сивия сектор и ще повиши нивото на обслужване, според хората в бранша.

"За това да се покрие себестойността на нощувка в един четиризвезден хотел е наистина голямо предизвикателство. След това тази цена да се направи адекватна към пазара, за да има заетост според очакванията. При съответните звезди е хубаво да има минимум, под който да не падаме, за да не разваляме имиджа на дестинацията. Всяка една част от България е свързана с определени особености. Сваляне на цените и ниски цени не говори добре за съответната дестинация и за България", каза пред БНТ Димитър Колев, който е мениджър на хотелски комплекс.

Хотелиерите подчертават, че тази мярка няма да се намеси в принципите на пазарната икономика, тъй като става дума за това да има минимум на цените за нощувките, а не за таван на цените.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Работодатели се опитаха да ощетят служителите си с близо 7 млн. л...
Кукушева: Цената на маслото не се отразява пряко върху цената на ...
Нови разкрития около убийството на изхвърлената в куфар Евгения
Бившият зам.-министър на земеделието: Картофите, произведени от б...
Младеж: Надявам се на петцифрена заплата
Иван и Мария са на 20 години, но работата не им тежи и са изпълне...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).