Плевнелиев: Морските общини не дават реални данни за туристите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:37 / 24.08.2011
1109
Морските общини не предоставяли реални данни за броя на туристите през лятото и зимата. Това заяви регионалният министър Росен Плевнелиев, като уточни, че пречиствателни станции в тях ще има, ако подават истинските цифри.

Той допълни, че числата трябва да съвпадат с тези на Икономическото министерство за броя на леглата, за които се плащат туристически такси, и с данните от НОИ.

Плевнелиев отбеляза, че са установени драстични разминавания. Когато община иска да увеличи цената на пречиствателната си станция - като Созопол, подава информация за 80 000 легла, същевременно Икономическото министерство говори за 2000.

"Ако нямаме категорични цифри, които да съвпадат от три източника, няма да вложим и един лев", категоричен бе Плевнелиев след заседание на МС.

По думите му по-тежките казуси са със Златни пясъци, Слънчев бряг, Свети Влас, Равда, Несебър и Созопол. "Целта е в тези населени места до края на май следващата година да се поставят тръби за дълбоководно заустване, така че да не се създава проблем с директното изливане на отпадъчни води по плажовете", обясни министърът.

Всичко това ще струва около 15-20 милиона лева, а на следващ етап ще се изграждат и пречиствателни станции.

Източник: bTV


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).