Подписаха договори за над 3 млн. лв. по Оперативна програма "Рибарство"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:35 / 11.11.2013
597
Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ в рамките на 10 дни, подписа 8 договора на обща стойност 3 235 807,01 лв. по Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство".

6 от подписаните договори са по мярка 4.1. "Развитие на рибарските области" от ОП "Рибарство". Общата им стойност е в размер на 1 866 898,19 лв. Те са свързани с дейности за местно развитие. Одобрените проекти са на:

- Фондация Микрофонд София - "Обучение на заетите в сектор "Рибарство"на територията на МИРГ "Бяла - Долни Чифлик - Аврен" за прилагане на нормативната уредба в сектора и за прилагането на Закона за рибарство и повишаване на капацитета на развитие на малък бизнес";
- Община Приморско за Пристройка и преустройство на съществуваща общинска сграда в музей;
- Община Долни Чифлик - "Проект за възстановяване и облагородяване на крайбрежната алея в с. Шкорпиловци";
- Община Бяла - 2 проекта. Като единият е за "Подобряване средата на живот в рибарската област чрез обновяване и изграждане на зелени площи, спортни съоръжения и детски площадки в гр. Бяла", а другият за "Превръщане на региона в просперираща крайбрежна общност чрез устойчиво развитие на туризма"
- Община Каварна за подобряване на инфраструктурата, осигуряваща достъп до крайбрежната зона на град Каварна.

Подписан е и договор с "Аква стар ко" ООД - Добрич, по мярка 2.1. "Производствени инвестиции в аквакултура" за "Изграждане и оборудване на ферма за аквакултури - инсталация за отглеждане на култивирана мида в акваторията на Черно море, югозападно от гр. Каварна. Размерът на одобрената безвъзмездна финансова помощ по проекта е 1 257 216,53 лв.

По мярка 1.1. "Постоянно прекратяване на риболовна дейност" е подписан един договор с "Карел - ТГ" ООД - Бургас на стойност 111 692,29 лв. за нарязване на риболовен кораб НС 505 "Карел" за скрап.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).