През седмицата се наблюдава трайно поевтиняване на оранжерийните домати и краставици, както на българските, така и от внос, като цените на българските оранжерийни зеленчуци остават на по-високо ниво в сравнение с цените на зеленчуците от внос. При цената на пресните картофи е отчетен спад на седмична база с около 10-15%, а цената на картофите от старата реколта се стабилизира на нивото от предходната седмица. Спад на цените на седмична база е регистриран при салатите (средно около 6%), репите (10%), морковите (3%) и зелето (10 %). Поскъпване на седмична база средно с около 3% е регистрирано при бананите и лимоните, а цената на зрелия чесън се е повишила с около 1%.
През седмицата се наблюдава стабилизиране на цените на едро на хранителните стоки. Тенденцията на плавно покачване на цената на захарта придобива затихващ характер, запазва се тенденцията на намаляване на цената на едро на слънчогледовото олио, като отчетения спад на седмична база е около 0,5%, при брашното се наблюдава леко поевтиняване на седмична база, което е в диапазона 1-2%.
В резултат на стабилизирането на цените на едро на повечето хранителни стоки и сезонния спад на цените на зеленчуците, стойностите на Индекса на тържищните цени отбелязват леко движение надолу, като се стабилизират на ниво от 2,008 пункта.