Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превръща в аналог и медиен близнак на Доган

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
21:53 / 23.09.2024
296
Случващото се в т.нар. "ляво“ е намиране на работа и влизане в заглавията на една определена група хора, които никой вече не брои за фактори в политиката в България. Процесът на обединение и изкристализиране на лявото засега е необнадеждаващ. Това каза политологът Любомир Стефанов в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“.

По думите му лявото в България не е истински ляво, тъй като не е концептуализирано като такова. "Не е ясно кое е ляво, защо е ляво и кои са левите хора, на които то говори. И накрая стигаме до въпроса кой да стане депутат, което опорочава цялата идея. Затова смятам, че това обединение по същността си може и да е добро намерение, но когато не почива на програма, на конкретика, на ясни цели, а битува някъде между миналото и неясното бъдеще, си носи проблемите“, коментира политологът.

Според него опитите за включване в листите на "БСП – Обединена левица“ на разпознаваеми лица като Евгени Минчев и доц. Наталия Киселова е ясно отражение на липсата на същностно самоопределение. "Всеки един от тези кандидати има биография и нещо, с което да допринесе. Но когато липсва цялостен съграден разказ и всичко изглежда съшито с бели конци, нещата логично стигат до този край и не е ясно въобще защо са се събрали“, коментира Любомир Стефанов.

Обявеното от Ваня Григорова намерение за създаване на нов политически субект според политолога е закъсняло. "Целта на г-жа Григорова остава неясна. Ако е искала да участва в изборната надпревара, трябваше да се сети малко по-рано да направи това. Възможно е и да не се е получило нейното припознаване и включване в лявото обединение и поради това тя, разочарована или пък възпламенена, че има ниша, която да напълни, дава гласност на тези свои идеи. Не знам как ще свърши това, но на този етап в тези избори тя няма да постигне ефекта, който търси“, смята Стефанов.

Той отбеляза, че трима от водачите на ГЕРБ са кметове – в Смолян, Бургас и Стара Загора. Водач на листата на "ДПС – Ново начало“ в Кърджали също е кметът Ерол Мюмюн. "В това няма никакъв проблем – технически и юридически е изрядно, но е твърде прозаично защо се прави. Не виждам как те изоставят кметските си столове, на които имат право още три години, и стават депутати. Но да кажем, че е стратегически ход в дълбочина“, коментира политологът.

Любомир Стефанов заяви, че не си представя нито Слави Трифонов, нито Ахмед Доган на депутатската банка. "Ако са имали желание – възможности много. Ако наистина са решили да бъдат лидери от първия ред, може и да стане, но каква би била ролята на Станислав Трифонов на първия ред – същата като на Ахмед Доган. Загадка е за мен. Трифонов се превръща в аналог и медиен близнак на Доган. Не разбирам целите, не разбирам защо сега и защо не преди два или три парламента назад“, каза той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (404):
23.09.2024 Социологът Юрий Асланов: Ваня Григорова няма да бъде единствената, която ще предяви претенции за наследството на БСП
23.09.2024 Тошко Йорданов повежда листите на "Има такъв народ" във Варна
23.09.2024 Изследване на " Галъп": Говори се, че българинът е русофил на фона на други европейски страни, но по-скоро е германофил
23.09.2024 Бойко Борисов: Кметовете са в листите, за да покажем, че ГЕРБ иска, може и ще управлява
23.09.2024 Политическият пъзел в Благоевградска област става все по-заплетен! Ето кои са водачи на листи са ясни
23.09.2024 Психолог: Реално доверие се печели, когато слушаш, а не когато доминираш в разказа
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за вноса на украински яйца в...
ЦИК е дала разрешение кметът на Минерални бани да бъде задържан
Законът ни препоръча, назначихме си служебни домоуправители, но в...
Климатолог разкри какво ни чака: Застудяване, бури, циганско лято...
Външният ни министър: България остава напълно ангажирана да оказв...
Димитър Гърдев: Управлението на РСМ прави рязък завой към Белград...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).