Поредна измама плъзна във Фейсбук

Автор: Рени Атанасова
Коментари (0)
12:45 / 18.07.2024
2605
Поредна измама плъзна във Фейсбук, предаде репортер на "Фокус". Много хора започнаха да се оплакват, че им се случва профилът им в социалната мрежа да бъде хакнат.

Наши читатели сигнализираха, че са получили съобщение от приятели в платформата, които им обясняват, че искат да си сменят паролата, но са задали опция кодът за смяна да бъде изпратен до техния профил.

"В съобщението се искаше да изпратя код, който аз ще получа на телефона си. Получих съответния код, но не му го предоставих, защото се усъмних. Може би ако го бях изпратил, щяха да нулират паролата ми, да я сменят и аз да остана без профил", казва един от потърпевшите. Той обясни, че е поискал човекът да му звънне, за да се разберат, но е получил отказ и обяснение, че сега не е удобно.

Интересното е, че новият "бъг" явно има информация от съответния чат и извлича думи от него, защото предоставя информация, която не е общодостъпна. В тази връзка, друга читателка обясни, че когато е помолила приятелката си, която иска да й бъде изпратен код, да й звънне, тя е обяснила, че детето й спи и не може. След това се е оказало, че момичето изобщо не е изпращало подобни съобщения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Прощаваме се с Николай Волев на 22 октомври
Не се чувствате добре? Ударила ни е силна магнитна буря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).