Правителството проучва възможностите за намаляване цените на горивата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
15:22 / 11.03.2011
692
Правителството възложи на трима министри - на финансите, на икономиката, енергетиката и туризма и на транспорта, информационните технологии и съобщенията, да извършат пълен анализ на възможните варианти и да предложат необходимите действия, които да сведат до минимум негативното влияние, оказано от увеличението на цените на горивата. Решението е взето на подпис въз основа на доклад на министър Александър Цветков по повод поскъпването на горивата и по-специално на дизела.

След получена информация от страна на автомобилните превозвачи, преди дни министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията поиска от Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за защита на потребителите да извършат проверка в рамките на техните правомощия за наличие на картелно споразумение при определянето на крайните цени на горивата.

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Доц. Наталия Киселова влиза в листите на "БСП-Обединена левица" з...
"Бащата" на валутния борд: Няма никаква полза от еврото, защото л...
Заради неправилно изпреварване е станала тежката катастрофа край ...
Хиляди пенсионери са ощетени заради тавана на пенсиите
Голяма фирма сама изтегли опасен продукт от пазара у нас
Днес изпращаме последния летен ден, утре идва астрономическата ес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).