Правно-информационната система на Министерския съвет вече е достъпна за всеки гражданин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:43 / 18.08.2009
937
Системата за правна информация на Министерския съвет (PRIS) вече е публично достъпна. С всички постановления, разпореждания и решения, взети от правителствата на Република България от 1990 г. досега, гражданите могат да се запознаят на интернет адрес http://pris.government.bg или през линка в интернет страницата на МС (www.government.bg).

Отварянето на правно-информационната система за външни потребители стана по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, за да се улесни достъпът до информация и като гаранция за заявената воля на правителството да работи прозрачно. Голяма част от актовете на МС досега оставаха непознати за обществото, тъй като не подлежат на обнародване. Сред тях са такива решения от висок обществен интерес, като решението за разделение на дейностите, финансирани чрез общинските бюджети на местни и делегирани от държавата; за приема на студенти; за таксите за кандидатстване във ВУЗ и др.

Системата се пуска в максимално кратки срокове поради големия интерес към нея. В момента се работи по усъвършенстването й.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Главчев на Срещата на върха в Ню Йорк: България подкрепя реформат...
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни, пр...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Бивш образователен министър каза какви според него са основните и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).