Предлагат ни незабравимо посрещане на Нова година в Дубай - осмото чудо на света

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:19 / 29.10.2012
606
Дубай - осмото чудо на света, градът на златото, градът на чудесата и какво ли не още можем да изброим за него. Едно е ясно, Дубай има за цел да се превърне в една от най-атрактивните туристически дестинации в света. Целта е почти реализирана с грандиозни хотели, мащабно строителство и все повече изненади. Истината е, че от пустиня Дубай се е превърнал в истински рай. Великолепните климатични условия - яркото 360 дни в годината слънце, топлата чиста вода, омагьосващите пустинни пейзажи, оазиси, червения пясъци, дюни и скалисти върхове способстват на Града да се превърне в едно от най-желаните места за посрещане на Нова година 2013.

В последното десетилетие Дубай се утвърждава като една от най-атрактивните дестинации за посрещане на Нова година. С всяка изминала година все повече и повече туристи от цял свят предпочитат да посрещнат Нова година 2013 в Дубай, защото това е може би най-подходящото място за този празник. Космополитният начин на живот, прекрасните хотели и дружелюбното население, ще превърнат празника Ви в едно наистина незабравимо преживяване.

Дубай е един утрамодерен град в сърцето на пустинята, той е едно от седемте емирства в състава на Обединените арабски емирства. Разположен е в източните части на Арабския полуостров на крайбрежието на Персийския и Оманския залив. Няма друго място на света, където да се строи толкова бързо - само за три години и половина в дубай са построени 140 небостъргача. Мечтата на емирството е през 2014 година да се превърне в 8-мото чудо на света.

Емирството буквално прелива от атракции и забележителности. В града се намира най-високата сграда на света Бурдж Халифа, висока цели 828 метра. Тя е един невероятен подвиг на инженерната история, както на Дубай, така и на целия свят. По време на Нова година в Дубай, сградата е най-голямата атракция там. На 31 декември точно в полунощ Бурдж Халифа се облива в цветни светлини и фойерверки, от ниските етажи,чак до върха на кулата. Това е и най-високото светлинно шоу, което може да наблюдавате само и единствено на Нова година 2013 в Дубай. В основите на Бурдж Халифа се намират и едни от най-невероятните фонтани на света. В действителност това е най-големият "танцуващ" фонтан на света. Фонтаните също са една от основните атракции по време на Нова година в Дубай. Те изпълняват програми специално подготвени за новогодишната нощ.

Друга известна сграда в Дубай, която ще ви заплени е един от най-луксозните хотели в света Бурдж Ал Араб(в превод означава " Кулата на арабите") .Това е супер луксозен седем звезден хотел, предназначен да прилича на платно на кораб и висок цели 321 метра, което го прави четвъртият по височина хотел в света. Хотелът е един от най-известните символи на града и е една наистина величествена сграда. Той е една от най-сниманите структури на света и няколко години подред е определян като най-луксозният хотел на света.

Дубай е смес от пустиня и море, от Азия и Европа. Това е един типично азиатски, но и мултикултурен град. По голямата част от населението на града са от различни части на света, като преобладаваща част от преселниците са от западна Европа. Въпреки това преобладаващата религия тук е мюсюлманската. Религиозната толерантност в града е много висока, в резултат на това, хора от всички религии могат да се чувстват добре дошли тук.

Посрещнете Нова година 2013 в Дубай, това е едно преживяване, което ще остане завинаги в сърцата Ви. Дубай не е само градът на търговията и скъпите имоти, той е и едно невероятно място където да посрещнете Нова година 2013 заедно със семейството и приятели.

Вижте офертите на АСТРАЛ Холидейз за Дубай - 5 нощувки от 29 декември с полет от София.

Вижте офертите на АСТРАЛ Холидейз за Дубай - 7 нощувки от 28 декември с полет от София.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения ...
10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от ос...
Елена Йончева стигна до Йемен – помоли българските моряци от кора...
Ще бъде ли освободен шефът на КПКОНПИ?
ВСС заседава: Приема първите кандидатури за нов главен прокурор
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).