Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предприемач: Писна ми! Зарязах доходоносния си бизнес и реших да "хвана гората"
©
"Постигнах това, което мислех, че ще ме радва, но се оказа, че не ми носи щастие. Загубих си съня. Нямах време за близките. Винаги бях изнервен".

Така започва историята на бизнесмена от Асеновград Андон Батуров, който решава да изостави доходоносното си поприще и "да хване гората".

"Планината ме промени коренно", отчита той с днешна дата, след като е заживял в Родопите, където се занимава със селски туризъм и организира ученически лагери.

"Занимавах се с доста доходоносен бизнес. Ако някой ми беше казал, че след 5 години ще съм в село с петима жители и ще общувам с животни, никога нямаше да му повярвам".

Едно време родопските махали са ги правили според това къде е слънчево, разказа той в предаването "Преди всички" по БНР.

При огледа на къщата в село Здравец му прави впечатление също и уникалната гледка. Затова Батуров преглъща продънването на дюшемето й, когато пристъпва прага. 

"Щях да падна на долния етаж. Ударих се хубаво, но приех, че може би това ми е на късмет. Реших да стегна къщата. Тя беше пълна съборетина". 

След това обаче взима решение да я продаде. 

"Оказа се, че един ден преди сделката покривът се е срутил. Купувачът се отказа".

Андон Батуров обаче не се отказва от плановете си отново да я пусне за продажба. 

"Отивам да сложа прозорците, но не мога да го направя сам. Бай Марин видял, че свети къщата и дойде. Попита ме дали това е края на нашето приятелство. "Разделяме ли се?" Какво да му кажа? Човекът е възрастен, няма деца, само с жена му живеят в махалата. И викам: "Как, бе бай Марине! Няма да се разделяме! Ще остана тук".

Оказва се, че запазването на къщата е било добър подход. 

"По едно време ми писна и реших, че изцяло зарязвам бизнеса. Стоях си в къщичката около месец. Главата ми се избистри, а иначе ме болеше всеки ден. Палих си камината и с часове гледах огъня". 

Андон Батуров остава да живее в селото, но започва да премисля и възможностите за някакво занимание.

"Бях си купил коне. Реших да направя конна база. Бизнесът тръгна доста бързо. Взех и едно западнало хотелче, което имаше в центъра на селото. Сега разширяваме, направихме спортни зали, въжени паркове". 

Голям е и интересът към детските лагери, които се провеждат в ранчо "Диви Родопи". 

"Видях, че бъдещето е в децата. Държа много на дисциплината и морала. Слагаме табели, правим си еко пътеки, има и игри и забавления, но в началото е дисциплината. При нас нямат телефони, нямат кабелна телевизия". 

Съпругата му води заниманията за момичетата. За тях програмата е по-умерена - имат народни танци, рисуване, разказа Батуров, който преподава и бокс на момчетата. 

"Всички неща, които правя, са и със свободен достъп, защото много често идват родители, които не могат да си позволят някои неща".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Били сме там с приятели преди повече от 5 години и беше страхотно. Представям си сега след всички подобрения сигурно е приказка. Следя страницата във Фейсбук и искам да изкажа огромните си адмирации към човека и хората около него, които успяват да дадат едно истинско лято на децата. Евала! Живи и здрави и успехи!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: