Предприемат се мерки от българската държава за извеждането на сънародниците ни от Ливан

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (0)
16:54
310
Във връзка с ескалацията на ситуацията в Близкия изток и по-конкретно в Ливан министър-председателят Димитър Главчев и министърът на външните работи Иван Кондов са в постоянна връзка. По указания на премиера в МВнР е създадена работна група, в която са включени и представители други институции, чиято основна задача е да координира и предложи най-подходящия вариант за извеждането на българските граждани и членове на техните семейства от Ливан. Указанията на премиера са пълна мобилизация на държавата в интерес запазването на живота и здравето на българските граждани, съобщават от пресцентъра на външно министерство.

"Посолството на Р България в Бейрут и чрез дирекция "Ситуационен център“, е в постоянен контакт с всички българските граждани и членовете на техните семейства, които са изразили желание да получат съдействие за прибирането си в България. Работната група чрез посолствата в Бейрут, Тел Авив и други дипломатически мисии в региона ще окажат необходимото съдействие за сигурната евакуация на българските граждани.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут, на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: CONSULAR.BEIRUT@MFA.BG.  

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg .

Препоръчваме на българските граждани, при пътувания, временно или постоянно пребиваване в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…" на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.Във връзка с ескалацията на ситуацията в Близкия изток и по-конкретно в Ливан министър-председателят Димитър Главчев и министърът на външните работи Иван Кондов са в постоянна връзка. По указания на премиера в МВнР е създадена работна група, в която са включени и представители други институции, чиято основна задача е да координира и предложи най-подходящия вариант за извеждането на българските граждани и членове на техните семейства от Ливан. Указанията на премиера са пълна мобилизация на държавата в интерес запазването на живота и здравето на българските граждани.

Посолството на Р България в Бейрут и чрез дирекция "Ситуационен център“, е в постоянен контакт с всички българските граждани и членовете на техните семейства, които са изразили желание да получат съдействие за прибирането си в България. Работната група чрез посолствата в Бейрут, Тел Авив и други дипломатически мисии в региона ще окажат необходимото съдействие за сигурната евакуация на българските граждани.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут, на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: CONSULAR.BEIRUT@MFA.BG.  

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.   

Препоръчваме на българските граждани, при пътувания, временно или постоянно пребиваване в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…" на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo", допълват от МВнР.

Виж коментарите (0)

Още по темата (92):
28.09.2024 МВнР: В постоянен контакт сме с българските граждани, които искат да се приберат от Бейрут
28.09.2024 Израел ликвидира лидера на Хизбула Хасан Насрала
28.09.2024 МВнР призова: Българите незабавно да напуснат Ливан
25.09.2024 Български пощи: Очакват се забавяния и несигурност в доставките на пратки
22.09.2024 Проф. Михаел Бар-Зоар: "Хизбула" е в пълен хаос сега
22.09.2024 Проф. Чуков: За съжаление не съм оптимист! Два конфликта се преплитат един върху друг и човешките нерви не издържат
Още новини от Национални новини:
Дрогиран шофьор уби тригодишно момиченце в Бургаско
Военният министър с важна информация за доставка на самолетите F-...
Предупредиха ни: Идва бум на вирусите
Публикуваха прогнозата за времето до края на септември
Близо 50% от младежите търсят съвети за кариено развитие в тази с...
Масово: Работодатели връчват заповеди за уволнение чрез съдебни и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).