Председателят на НС с няколко важни въпроса за тунел "Железница" и АМ "Струма"

Автор: Ливия Кукова
Коментари (0)
18:40 / 20.02.2024
1672
Поводът да сме тук е хубав, но той поражда и много въпроси. Това каза председателят на Народното събрание Росен Желязков по време на официалната церемония преди пускането на тунел "Железница", предаде репортер на "Фокус".

"Поражда се на първо място въпросът - какво правим с обходния път край Симитли, как тапата, която ще се образува край Симитли ще бъде преодоляна с административни и контролни мерки, за да не се превърне това прекрасно съоръжение в капан на пътуващите", попита Желязков.

По думите му оставащите около 20 км. за довършването на автомагистрала "Струма" между село Крупник и Кресна са подложени на голям обществен дебат още от 2017 година, но през това време много хора са загубили живота си във въпросния участък, който е обект на спорове. 

"Не трябва да компрометираме цялостната европейска концепция за свързаност между запада, изтока, югоизтока, север-а и юг-а със спорове и разправии, с безвремие, на което бяхме свидетели между 2021 и 2023 година. Това беше ненужно движение с административни актове и тяхната отмяна от Върховния съд", допълни той.

Росен Желязков прибави, че днес трябва да се даде отговор на въпроса - кога магистралата ще е готова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Прощаваме се с Николай Волев на 22 октомври
Не се чувствате добре? Ударила ни е силна магнитна буря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).