Предупреждават за измама с регистрация в бизнес каталог

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:40 / 29.03.2011
884
Българска стопанска камара предупреждава, че от известно време по e-mail сред бизнес средите се разпространява покана (регистрационна форма) за включване в онлайн база данни за фирми - EU Business Register for 2011/2012.

Това е продукт на International Directories Group Ltd, п.к. 3079, Утрехт, Холандия, разпространяван през последните години под различни имена (World Business Guide, Trans World Business&Buyers и др.).

Фирмата предлага безплатно обновяване на регистриран от Вас профил и това е обявено в началото на формата. Със съвсем дребни букви в условията за ползване се посочва, че всъщност цената на година е 995 EUR, като абонаментът автоматично се продължава, освен ако не заявите, че искате да се прекрати.

Схемата е добре позната от години. Холандска фирма от Утрехт EU Business Services Ltd. предлагаше почти същата регистрация и цена. Швейцарска фирма подвеждаше свои клиенти с некоректни договори за ползване на каталог 'Trans World Business&Buyers'.

Българска стопанска камара призовава да не се попълват подобни регистрационни форми, без внимателно да се прочетат условията.

При възникнали нередности, можете да се свържете с нас за съвет на адрес София 1000, ул. Алабин 16-20, тел. 02 932 09 54, ierc@bia-bg.com, лице за контакт Веселин Илиев - директор "Външноикономическо сътрудничество".


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Доц. Наталия Киселова влиза в листите на "БСП-Обединена левица" з...
"Бащата" на валутния борд: Няма никаква полза от еврото, защото л...
Заради неправилно изпреварване е станала тежката катастрофа край ...
Хиляди пенсионери са ощетени заради тавана на пенсиите
Голяма фирма сама изтегли опасен продукт от пазара у нас
Днес изпращаме последния летен ден, утре идва астрономическата ес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).