Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът: 100 000 бедни ще усетят спешните помощи на служебния кабинет
Автор: Екип Varna24.bg 13:41 / 03.04.2013Коментари (7)507
©
Близо 100 000 души ще се възползват от социалния пакет, който гласува днес служебното правителство. Средствата са за 41 милиона лева, осигурени от икономии в държавните ведомства и пренасочени суми от строежа на магистралите. Това не е окончателната сума, защото ще продължим да търсим резерви, заяви служебният премиер Марин Райков.

Той заяви, че от няколко дни разговаря с работодатели, ръководството на БЧК и благотворителни институции, за да се мобилизират допълнителни средства. Днес кабинетът разпредели 41 милиона лева с две министерски постановления. С едното се завишава с 30 милиона лева бюджетът на Националния план за заетост.

С тези пари ще се разкрият субсидирани работни места за близо 16 000 души. Основно това ще бъдат безработни младежи до 29-годишна възраст, безработни хора с увреждания, родители с деца до 5-годишна възраст, хора в предпенсионна възраст над 50 години и продължително безработни. Заделен е ресурс от 231 хиляди лева за собственици на микропредприятия, които разкрият до 5 работни места.

Другата част от сумата - 10,5 милиона лева ще се разпредели като еднократни помощи. По 50 лева ще получат семействата с деца с увреждания, по 65 лева ще получат бедни хора, на които тази зима им е била отказана енергийна помощ заради това, че доходите им надхвърлят до 10 лева определения по закон лимит. По 50 лева ще се дадат на майки, които в момента получават обезщетение за гледане на дете от 1 до 2 години и в същото време имат доходи на член от фамилията до 350 лева, заради което получават и детски надбавки.

Удължава се целогодишно работата на социалните трапезарии в страната, в които топъл обяд всеки ден намират по около 10 000 от най-уязвимите групи от населението. Да 10 дни социалните служби в общините ще започнат да приемат молби от бедни домакинства, чиито доходи надвишават до 10 лева лимита за енергийни помощи. Това са хората, които не са кандидатствали тази зима, знаейки, че не влизат в критерия.

Те ще трябва да посочат в молбите си доходите, които са взимали през миналата година, когато са се събирали заявките за помощи за отопление. Ето защо увеличението на пенсиите от 1 април няма да повлияе върху сегашното определяне на получателите на енергийни помощи.

"Обществените трапезарии ще функционират целогодишно, а не както досега - само през зимата", обяви служебният премиер. Независимо, че работодателите напуснаха тристранния съвет, най-важното в социалната сфера беше прието, каза Райков. По думите му в срок се изплащат всички социални помощи. Много е важно за мен, че парите стигат до хората, подчерта премиерът.

Райков заяви, че държи работата на Министерски съвет е максимално публична. Освен стенограмите от заседанията на правителството, се публикуват стенограми и от заседанията на НСТС, както и на Изборния борд.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.04.2013 г.
+1
 
 
И кои са тези бедни Господин Премиер?, по какви критерии ще вземат истинските, трудещите се, преданите на държавата ни граждани??Отиде гражданин да си вземе тази абсолютно нищожна помощ и каква ще е картинката ли се питате? Ами ще ви кажа - масово Турците - които правят измамите по телефона и ходят гледат само по какви ли не далавери и комбинации да въртят някакви пари - разбира се с подпрепата на корумпираните ченгета, Ромите - ще ходят ще лапат, ще карат мерджани, ще крадът, ще ги виждане как успявят да живеят на гърба на нас -данъкоплатците и нашите родители - истинските и подчтенни граждани на България! И накрая как да стане? Докато не се въведат Спешни мерки - тази цялата Корумпирана картинка - никога, ама НИКОГА няма да се оправи!
Aнонимен
на 03.04.2013 г.
+2
 
 
с тези спешни и еднократни помощи като свършат парите после какво ще правят. от къде ще търсим пари. ега ти държавата, оказа се бездънна каса за крадливците. ще увеличаваме данъци, тоци и т.н. за да напълним хазната...
Aнонимен
на 03.04.2013 г.
+2
 
 
Хубаво но тези пари не оправят положението -енергиините помощи есента да са по направление - ток дърва/а не на ръка и да се харчат за друго/ не са малко 340 лева но да се употребят за което се дават
+2
 
 
Какво означава спешна помощ, господин премиер? Две кила банани или 3 хляба и 3 кисели млека? Защо не се раздвижи икономиката за работни места и да се вдигнат доходите на хората? Само некадърници могат да плямпат глупости за някаква спешна помощ като това "чудо невиждано" предизборно!
+3
 
 
Нечовешко е! 100 000 души от тези, които са бедни , но не са получили помощи сега ще ги зарадваме, като прибавим и тези , които вече са получили в началото на отоплителния сезон...като прибавим и така наречените - работещи бедни, които не могат да си платят сметките с мизерните им заплати! За какво съществува тази държава? Защо не се създават работни места , защо не се стимулира производство и дребен бизнес ? Помощи! Позор! Какво ще му помогнеш на едно безработно семейство, като му дадеш 50лв? Тези хора отдавна са потънали с много повече! Хората не се самоубиват заради липса на 50 лв ! Или ето! Намерихме начин предизборно да платим за гласове! Официално! Ето ви мили бедни и нещастни хора 50лв ..., но да не забравите да гласувате!
Aнонимен
на 03.04.2013 г.
+3
 
 
добре е да не ги усещат предимно мангалите, а и пенсионерите, хората с ниски доходи, родителите, безработните!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Интегриран градски транспорт на Варна
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: