Премиерът Николай Денков е на посещение във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
08:20 / 22.01.2024
2547
От 12:45 часа днес кметът на Варна Благомир Коцев ще запознае премиера акад. Николай Денков със състоянието на свлачището при Рибарския плаж във Варна. Те ще направят обход на мястото на свлачището и ще обсъдят визията за брегоукрепващи дейности.

В 13:20 часа акад. Денков ще бъде гост на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон“, където заедно с кмета ще участват в състезателно решаване на задачи по математика със златния медалист от международния турнир WIMO Final 2023 в Малайзия – Дамян Накев и други шампиони от училището. На срещата с кмета на 11 януари директорът на МГ "Д-р Петър Берон“ Елеонора Павлова и майката на момчето Теодора Узунова подчертаха, че около 70 ученици от Математическата гимназия печелят олимпиади и състезания, а някой от тях успяват да повторят и потретят успехите си. Кметът Благомир Коцев тогава награди Дамян Накев с монета, реплика на най-старото обработено злато в света от Варненския халколитен некропол, а учителката на Дамян - Павлина Парушева - също получи от кмета монета с герба на Община Варна. Именно на тази среща Дамян и Коцев се договориха да организират турнир по решаване на задачи в училището, а кметът съобщи, че са осигурени около 9 млн. лв. да строителството на новата сграда на училището, а проектирането за около 680 хиляди лева вече е възложено предходния ден.

Събитията са част от програмата на премиера във Варна, която започва в 10 часа във Висшето военноморско училище. Там министър-председателят и кметът ще участват в откриването на Център по оцеляване на море (Дълбоководен басейн) за подготовка на водолазите и формированията на ВМС, ВВС и силите за специални операции на Българската армия. На събитието ще присъстват и министърът на отбраната Тодор Тагарев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Виж коментарите (5)

Още по темата (1533):
23.07.2024 Денков: Не съм предлагал Николай Ненчев за посланик на България в Украйна
23.07.2024 ПП: Кабинетът "Денков" е оставил България с най-нисък дълг в ЕС
29.04.2024 НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Мария Габриел на прощална среща с посланиците: Благодаря за подкрепата
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
Още новини от Национални новини:
Абсурдна ситуация: Заради протеза у нас искат да отнемат категори...
ДАНС: В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуник...
Скок на болните от COVID-19: За какви симптоми трябва да внимавам...
Катастрофа на АМ "Тракия"!
Теглят с жребий серийните номера на машините за гласуване на пред...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).